stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

sta
sta
0 21.08.2022 17:31:29

Ubežniki ujeti pred ciljem, Roglič je v skupnem seštevku zdaj uvrščen na ...

Profimedia
Irec Sam Bennett je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Španiji. Na trasi okoli Brede (193,2 km) je v ciljnem sprintu tako kot v soboto ugnal Danca Madsa Pedersena.

Tretji je bil tokrat Britanec Dan McLay. Trikratni zmagovalec Vuelte, slovenski as Primož Roglič, je varno v cilj pripeljal v času glavnine in je v skupnem seštevku zdaj tretji.

V etapi se je od samega začetka od glavnine odlepila skupina sedmih ubežnikov, ki pa si nikoli ni privozila več kot treh minut naskoka. Glavnina jih je počasi lovila, dokončno pa ujela deset kilometrov pred ciljem.

Tam so se tako kot dan prej za zmago udarili sprinterji, med katerimi je imel vnovič največ moči 31-letni Bennett (Bora-Hansgrohe). Znova je bil drugi Pedersen (Trek-Segafredo), tretje mesto pa je tokrat pripadlo McLayu (Arkea Samsic). Za izkušenega Irca je bila to 59. zmaga v karieri in tretja letos.



Zaradi padca in pretresa možganov je špansko pentljo sklenil Kanadčan Michael Woods (Israel-Premier Tehc). Na tleh se je znašel tudi Ekvadorec Richard Carapaz (Ineos Grenadiers), ki pa je s pomočjo moštvenih kolegov ujel glavnino in ni izgubil dodatnega časa.

V skupnem seštevku so po zaslugi uvodnega moštvenega kronometra še naprej v ospredju kolesarji Jumbo-Visme. Rdeča majica pa je še drugič zamenjala lastnika, v četrti etapi jo bo nosil Italijan Edoardo Affini, medtem ko je Roglič zdaj tretji z istim časom.

V ponedeljek bo na vrsti prvi od treh prostih dni na Vuelti, v torek pa se bo preizkušnja nadaljevala v Španiji s prvo zahtevnejšo etapo od Vitorie do Laguardie (152,5 km).

Članki iz rubrike