favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.07.2022 18:59:01

Žigartova med najboljšimi na kraljevski etapi

Nizozemka Annemiek van Vleuten je prepričljivo dobila sedmo etapo dirke po Franciji. Na 127,1 kilometra dolgi preizkušnji med Selestatom in Le Marksteinom je rojakinjo Demi Vollering prehitela za 3:26 minute. Zelo dobro se je odrezala tudi Slovenka Urška Žigart z osmim mestom (+7:23).

Za 39-letno van Vleutenovo je bila to prva etapna zmaga na ženskem Touru, sicer pa skupno že 93. Tekmice je tokrat "zlomila" že na prvem od treh vzponov v etapi, približno 70 kilometrov pred ciljem in nato do konca praktično vozila sama. Nekaj časa ji je lahko sledila le Volleringova, a tudi ona na koncu krepko zaostala.

Tekmice za Volleringovo pa so si nabrale še večji zaostanek, tako je tretjeuvrščena Danka Cecilie Uttrup Ludwig ciljno črto prečkala 5:16 minute za zmagovalko.


V skupni razvrstitvi ima zdaj van Vleutenova 3:14 minute prednosti pred Volleringovo in 4:33 pred Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma. Žigartova, zaročenka slovenskega zvezdnika Tadeja Pogačarja, ki je z osmim mestom poskrbela za svojo najboljšo uvrstitev na velikih mednarodnih tekmah in tako zadovoljila ekipo BikeExchange - Jayco, s katero je v petek podaljšala sodelovanje za dve leti, je zdaj skupno 46. in ima 36:11 minute zaostanka.

Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je bila danes 109. s skoraj 38 minutami zaostanka, skupno pa je 99. (+1:05:42).

V nedeljo bo še 123 km dolga etapa z dvema vzponoma prve in enega druge težavnostne kategorije med krajema Lure in La Planche des Belles Filles.

Članki iz rubrike