Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
26.07.2022 10:51:50
Deli članek:

Kaj je počel?! Šokantno razkritje o Rogliču in njegovem odstopu s Toura: Sedel je na kolo, a ob tem ...

Profimedia

Primož Roglič je moral tudi to leto predčasno končati Tour de France.

Tokrat je prevelike poškodbe utrpel v peti etapi, ko se je zaletel v zaščitno balo sena, ki jo je na cesto prevrnil spremljevalni motor.

Pri trku si je izpahnil ramo, si to nato kar sam naravnal ter dokončal etapo. Izkazalo se je, da rama ni bila edina poškodba. Slovenskemu zvezdniku so je pojavile še bolečine v spodnjem delu hrbta, poškodoval naj bi si tudi vretenci.

Navkljub vsem bolečinam je Zasavec nato na Touru vztrajal še devet etap, na startu 15. ga ni bilo več. Za to potezo so se takrat odločili vodilni možje ekipe Jumbo-Visma, bila pa so namigovanja, da so se to odločili, čeprav naj bi Roglič dirko želel nadaljevati.

Tudi o tem je zdaj spregovoril športni direktor Jumbo-Visme Merijn Zeeman. "Primož je res sedel na kolo, a ob tem jokal zaradi bolečin. Zvečer sva z Grischo Niermannom (drugi športni direktor) odšla v njegovo sobo in mu dejala, da tako več ne gre naprej. 'Uničuješ se. Spravili te bomo ven!" je besede, ki sta jih dejala slovenskemu asu, za nizozemski AD povzel Zeeman.

Zaradi vseh poškodb še ni jasno, ali bo Roglič nastopil na Dirki po Španiji, ki se začne 19. avgusta. Za zdaj bolj kaže na to, da ne bo šel po četrto zaporedno zmago na Vuelti.

Profimedia
Merijn Zeeman