podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
1 24.07.2022 10:35:16

Kako?! Zmagovalec Toura o Pogačarju z besedami, ki osupnejo: S Tadejem imava korekten odnos. On je ...

Profimedia
Če ne bo na nedeljski etapi kakšnega velikanskega presenečenja, potem je že znan zmagovalec Dirke po Franciji.

Letošnja Dirka po Franciji je postregla z manjšim presenečenjem. Čeprav sta med absolutna favorita sodila oba slovenska zvezdnika Tadej Pogačar in Primož Roglič, pa bo na koncu smetano pobral Danec Jonas Vingegaard. Član Jumbo-Visme in Rogličev moštveni kolega je največji korak k zmagi naredil v 11. etapi, ko je na prelazu Granon za seboj pustil do tistega trenutka vodilnega Pogačarja, nato pa več kot uspešno odbil vse napade Slovenca. Ali ga je končni uspeh presenetil?

"Sem in nisem presenečen. Vedel sem od lani, da lahko dirkam na zmagovalni ravni. Seveda pa je nekaj povsem drugega dejansko zmagati. To je bila neverjetna izkušnja. Vedno sem verjel, da lahko osvojim Tour, ampak dejansko zmagati, je neverjetno," je v mestu Gramat, kjer so organizatorji pripravili novinarsko konferenco, dejal Vingegaard.



Spregovoril je tudi o odnosu, ki ga imata s Pogačarjem. Večkrat sta se izkazala kot zelo športna tako v težkih kot lepih trenutkih. "Menim, da imava s Tadejem korekten odnos, čeprav se v zasebnem življenju ne pogovarjava. Imava veliko spoštovanja drug do drugega. Je izjemen človek in eden najboljših kolesarjev na svetu. Seveda si Tadej želi več, a tega si želim tudi sam. Ponosen sem na vse, kar sem dosegel, a si hkrati želim še več," je Pogačarjevo lakoto po novih uspehih delil Danec.

Za razliko od lani in Pogačarjeve prevlade sam do predzadnjega dne ni naletel na vprašanja o dopingu, ki so globoko zarezana v kolesarski šport. Zaupanje je želel vzbuditi z naslednjimi besedami: "Smo popolnoma čisti, prav vsi, to lahko zagotovim vsem vam. Nihče ne jemlje česa prepovedanega. Razlog, da smo tako dobri, je v pripravah, ki jih opravljamo. Višinske priprave smo dvignili na naslednjo raven. Delamo vse v naši moči v zvezi z materialom, prehrano in treningi. V tem je naša ekipa najboljša, zato menim, da bi nam morali zaupati."

Članki iz rubrike