zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

sta
sta
0 23.07.2022 19:02:57

Tadej Pogačar ni ovinkaril: Ali pripravljam presenečenje za zadnjo etapo? Takole vam povem...

Profimedia
V predzadnji etapi, 40,7 kilometrov dolgem kronometru, je zmagal Wout Van Aert, na drugem mestu je z 19 sekundami zaostanka končal njegov moštveni kolega in vodilni kolesar letošnjega Toura Jonas Vingegaard, tretji je bil Tadej Pogačar. (27 sekund zaostanka).

Slovenski šampion je po spektakularni etapi stopil pred novinarje. "Zelo solidno tretje mesto, mislim, da sem lahko kar zadovoljen, glede na to za katerima dvema sem zaostal. Dobro sem odpeljal, startal in končal ter sem zelo zadovoljen z današnjim nastopom. Še jutri Elizejske poljane in Toura bo konec," je v izjavi za RTV Slovenija dejal Pogačar, ki ga je Danec Vingegaard na tej dirki nekoliko presenetil.


"Mogoče me je malenkost presenetil, ampak to mi daje le še večjo motivacijo za naslednje leto. Jonas je precej napredoval, tudi ekipa Jumbo-Visma je bila zelo močna, vse se jim je super poklopilo. Iz napak letošnje dirke se bomo dosti naučili in z dvignjeno glavo in veliko motivacijo krenili naslednjim ciljem naproti," je še dodal 23-letnik s Klanca pri Komendi.

O morebitnem presenečenju in kakšnem napadu v zadnji, sicer bolj paradni etapi, ne razmišlja. "Ne vem, če bo kakšno presenečenje. Zadnji dve leti je bilo kar težko na Elizejskih poljanah, saj v zadnjih krogih kar precej 'leti' po tistih grdih kockah. Poskusil bom uživati, kolikor se da in že komaj čakam zaključno parado," je letos drugi na Touru sklenil za RTV Slovenija.

Članki iz rubrike