Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2022 13:35:47
Deli članek:

Strto srce! Poglejte, kaj se je zgodilo sijajnemu danskemu kolesarju (video)!

Profimedia

Kakšen borec!

Pred letom dni je prav v tem mestu Marka Cavendisha povlekel do 34. etapne zmage na Touru, s katero se je na vrhu večne lestvice izenačil z legendarnim Eddyjem Merckxom. Sam je pri tem zasedel drugo mesto, kar je lep pokazatelj kako dober je bil v tistem popoldnevu.

Tokrat je Michael Mørkøv v cilj prišel kot zadnji, debelo uro za glavnino. Ko je prišel v cilj v Carcassonneju, ga je pozdravila le peščica najbolj vztrajnih gledalcev. Ga je pa v cilju pričakal direktor dirke Christian Prudhomme in mu čestital za veliko borbo ter odnos, ki ga je pokazal do dirke.

V soboto je šel globoko v rezervo in ceno za to plačal dan kasneje. Rezervoar je že kmalu po startu ostal prazen, še zadnji kolesar je kmalu izginil za ovinkom in pred Dancem, sicer enim najbolj cenjenih vlakovodji, je bil 170 kilometrov dolgi kronometer.

Skoraj celo etapo je namreč vozil sam. In pri tem bil bitko z vročino, cesto in uro. Želel je ubežati metli, kar pa mu na koncu dolgega dne ni uspelo. V cilj je pripeljal kar uro in pet minut za zmagovalcem Jasperjem Philipsenom. Za predzadnjim je zaostal tri četrt ure, časovni rez pa je zgrešil za ducat minut. Ciljna črta je prišla prepozno, pristal je v klubu strtih src. »Ne morem biti razočaran, saj sem dal vse od sebe. Ko sem odpadel že na prvem klančku mi je bilo jasno, da je pred mano dolg dan. Pogledal sem na računalnik in videl da me čaka še 174 kilometrov, ki jih bom prevozil sam. A ostal sem pozitiven, verjel sem, da mi lahko uspe. Boril sem se cel dan, 15 kilometrov pred ciljem pa sem spoznal, da moram zadnjih 15 kilometrov odpeljati v 15 minutah, kar pa je seveda nemogoče. Žalosten sem, da moram zapustiti moštvene kolege, to je tisti najtežji del. A s svojo današnjo predstavo ne morem biti razočaran, naredil sem namreč vse, kar sem lahko.« Res si nima kaj očitati. Čeprav se je moral posloviti z dirke, je bil eden od junakov etape. Neopevanih junakov.