Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
15.07.2022 12:56:42
Deli članek:

Nekdanji odlični kolesar pravi: Pogačar je blefiral! Ne bi bil rad v njegovih čevljih!

Profimedia

Zanimive besede nekdanjega vrhunskega kolesarja.

Frank Schleck je znano ime v kolesarskem svetu, Luksemburžan je bil vrsto let v svetovnem vrhu, pohvali se lahko tudi z etapnima zmagama na Tour de Franceu, leta 2006 je bil tudi on zmagovalec etape, ki se je končala na Alpe d'Huezu.

Danes 42-letni Schleck je komentiral dogajanje na sredini etapi Toura, ko je Tadej Pogačar izgubil rumeno majico in jo je oblekel Jonas Vingegaard. "Pri Jumbo Vismi so vse postavili na kocko in pri tem uporabili vso ekipo. Prejšnja tri leta ni bilo tako. Tokrat so šli na vse ali nič. In posrečilo se jim je," je bil v pogovoru za luksemburški Lequotidien navdušen nad nizozemsko ekipo, za katero vozi tudi Primož Roglič.

O Tadeju Pogačarju je povedal tole: "Videli smo ga smejati se ob vznožju Granona, ko se je še šalil. Po mojem mnenju je šlo za blefiranje." Schleck meni, da bo Slovenec težko še odvzel rumeno majico Dancu. "Vidim, da si Pogačar v prvem tednu ni nabral prijateljev v pelotonu. Vse okrog njega gre narobe. Ima manj pomočnikov, zato iskreno ne vidim načina, kako bi mu uspelo. Celo izjemni Pogačar po mojem tega ne more. Smo na dobri polovici Toura, vsi so utrujeni. Ne bi bil rad v njegovih čevljih," je povedal starejši brat Andyja Schlecka, ki je leta 2010 zmagal na Touru.