nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 10.07.2022 17:35:22

Epska zmaga! Ubežniku uspelo, Pogačar pa je znova pokazal zobe pred ciljem! Poglejte, kako jih je ...

Profimedia
Po dolgem samostojnem begu je prišel do zmage kariere.

Dirka po Franciji je z 9. etapo prvič zavila tudi v Alpe. Razgibana trasa s številnimi vzponi in spusti je ponudila prve najzahtevnejše odseke, ker je jutri na vrsti dan premora pa je bilo pričakovati tudi obračun najboljših v skupnem seštevku.
Do tega skozi etapo ni prišlo, saj jo je zaznamoval beg skupine 21 kolesarjev, v kateri sta bila sicer tudi Rigoberto Uran in Wout van Aert. Iz ubežne skupine se je z odličnim spustom izstrelil Bob Jungels, privozil si je dobro minuto prednosti, nato pa kar 60 kilometrov sam uspešno bežal pred zasledovalci in prišel do največje zmage v karieri.

Za nekaj manjših sprememb pri vrhu skupnega seštevka je tik pred ciljem poskrbel, jasno, Tadej Pogačar. Napadel je, sledil pa mu je le Jonas Vingegaard, rumena majica je tako ostalim kandidatom za skupno zmago odtrgala še nekaj dragocenih sekund.

Po petem mestu v etapi ima 23-letnik s Klanca pri Komendi v skupnem seštevku še naprej 39 sekund naskoka pred prvim zasledovalcem, Dancem Jonasom Vingegaardom (Jumbo-Visma), ki je etapo končal tik za dvakratnim zaporednim zmagovalcem Toura.

Tretji je v skupni razvrstitvi Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki je izgubil tri sekunde ter zaostaja 1:17. Drugi slovenski as Primož Roglič (Jumbo-Visma) je bil danes 14., v skupnem seštevku pa je pridobil dve mesti in je zdaj 11. Za rojakom v rumenem zaostaja 2:52 minute.

V ponedeljek bo na 109. Touru drugi prost dan, v torek pa se bo dirka nadaljevala z gorsko etapo v Alpah od Morzina do Megeva (148,1 km). Zadnji klanec do cilja bo sicer dolg kar 19,2 km, a ima povprečni naklon zgolj 4,1 odstotka.

Članki iz rubrike