sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

sta
sta
0 08.07.2022 18:07:06

Zdaj je vse jasno! To je razlog, zaradi katerega je Tadej Pogačar tako (po)hitel v cilj!

Profimedia
Slovenski šampion Tadej Pogačar je zmagovalec sedme etape kolesarske Dirke po Franciji in ostaja v rumeni majici vodilnega. Na vrhu ciljnega vzpona na Super Planche des Belles Filles je v epskem dvoboju ugnal Danca Jonasa Vingegaarda in Primoža Rogliča.

V norem finišu se je zdelo, da bo zmago odnesel Vingegaard, a Pogačar tega ni dovolil, zdaj je tudi razložil, zakaj je v zadnjih metrih tako pospešil, da je prehitel Danca. "To je bilo zelo zahtevno, še posebej v zadnjem delu, ko je napadel Jonas, bil je zelo močan. Toda moja ekipa je delala ves dan, zato sem si rekel, da moram pritiskati do ciljne črte. Tu so bili tudi moja zaročenka Urška in družina. Obenem smo danes ustanovili tudi fundacijo za raziskave o rakavih obolenjih, zaradi česar sem dirkal s posebnimi kolesarskimi čevlji. Tudi zato sem zelo vesel in ponosen na zmago na Planche des belles Filles," je v prvem odzivu organizatorjem dirke dejal Pogačar.

V skupnem seštevku je še povišal prednost pred tekmeci, drugi Vingegaard zdaj zaostaja 35 sekund. Tretji je Britanec Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), ki si je nabral že 1:10 minute zaostanka. Roglič je napredoval na 13. mesto, za rojakom zaostaja 2:45 minute. "Ta etapa je bila v mojih mislih že dlje časa, pravzaprav odkar so razkrili traso. To je bil zame velik cilj. Vedno je lepo pridobiti nekaj sekund, toda vemo, da v kolesarstvu nobena prednost ni dovolj velika," je zaključil vodilni kolesar na Touru.

Članki iz rubrike