volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 02.07.2022 17:01:10

Zloglasni most na Touru - drama, padec rumene majice, Pogačar zaostal ob padcu, toda ...

Druga etapa Toura z nekaj manj razburjenja, kot je kdo pričakoval.

Kolesarji so seveda še vedno na Danskem, v zaključku današnje etape pa so šli čez 18 kilometrov dolgo kombinacijo dveh mostov. Vladalo je precej strahu, da bi lahko kakšne ekstremne vremenske razmere zadevo naredile zelo nevarno za presenečenje. No, vreme je šlo kolesarjem kar na roko, sijalo je sonce in veter je bil premočan, temu primerno pa razplet na mostu ni bil pretirano dramatičen. Povsem brez drame pa vendarle ni šlo, ob vstopuna most je prišlo do kar hudega padca. 

Med drugim je bil vanj udeležen nosilec rumene majice po prvi etapi Yves Lampaert, ki pa se je uspel pobrati in pravočasno ujeti glavnino. Še huje jo je skupil Rigober Uran in zaostal še bolj, a tempo na mostu ni bil prehud, pobegov ni bilo in tudi njemu je uspelo ujeti glavnino. Kaj pa glavna slovenska aduta? V varnem zavetju svojih ekip Tadej Pogačar in Primož Roglič nista dovolila, da bi se jima na mostu karkoli primerilo in čezenj sta prišla brez pretresov. 

Je pa prišlo do padca dobra dva kilometra pred cilje, pri čemer je dogodek Roglila za las zgrešil, medtem ko je bil Pogačar v vsem skupaj udeležen. Sicer očitno brez hujših posledic, imel pa je tudi to srečo, da njegov zaostanek debel minute za najboljšimi ni pomenil tudi zaostanka v skupnem seštevku. Velja namreč pravilo, da se pri tovrstnih padcih znotraj zadnjih treh kilometrov čas nevtralizira, kar pomeni, da je tudi Pogačar dobil čas zmagovalca. 

Značke: tour, mos, roglic, pogača

Članki iz rubrike