favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.06.2022 16:56:59

Froome bo nastopil na Touru

Reuters
Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Chris Froome bo nastopil tudi na letošnji izvedbi največje dirke na svetu. Britanca je njegova ekipa Israel Premier-Tech danes postavila na seznam udeležencev za dirko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Froome je doslej zadnjič zmagal na Touru leta 2017, pozneje pa je imel veliko težav predvsem zaradi posledic padca in poškodbe leta 2019. Zdaj 37-letni Britanec je prestižno dirko dobil štirikrat (2013, 2015, 2016 in 2017), na izvedbi leta 2022 pa ga čaka jubilejni deseti nastop.

"Super je, da bom lahko stratal na svoji deseti dirki po Franciji. Letos sem res trdo delal in veselim se, da bom lahko dal vse od sebe. Imamo odlično moštvo, komaj čaka, da se bitka začne v Koebenhavnu," je dejal Froome.



V njegovi ekipi so v postavi za Tour še izkušena Kanadčan Michael Woods in Danec Jakob Fuglsang, Južnoafričan Daryl Impey, Avstralec Simon Clarke, Kanadčan Hugo Houle, Latvijec Krists Neilands in Izraelec Omer Goldstein.

Tour, na katerem je v zadnjih dveh letih slavil slovenski as Tadej Pogačar, se bo letos začel 1. julija v danskem Koebenhavnu.

Značke: kolesarstvo, tour

Članki iz rubrike