franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 19.06.2022 18:38:08

Sagan razkril, da je staknil okužbo z novim koronavirusom

Reuters
Peter Sagan, slovaški zvezdnik kolesarskega športa, je po koncu sedme etape dirke po Švici razkril, da je oddal pozitiven test na okužbo z novim koronavirusom. "Nimam simptomov in se počutim dobro, a po pravilih moram zapustiti dirko," je Tourminator sporočil sledilcem prek profila na Facebooku.

Za trikratnega svetovnega prvaka v cestnem kolesarstvu je zaradi okužbe pod vprašajem nastop na letošnji dirki po Franciji, ki se bo začela 1. julija v Koebenhavnu.

"Včeraj, po koncu sedme etape Tour de Suisse, sem pri zdravniku svoje ekipe TotalEnergies dobil test na covid-19. Žal je bil izvid pozitiven," je zapisal Sagan na družbenih omrežjih. Slovak je bil okužen s koronavirusom že v letih letih 2020 in 2021.



V torek je v Švici dosegel svojo 120. zmago v karieri in osvojil etapo. To je bil njegov prvi triumf po septembru lani, ko je zmagal na eni od etap dirke po Slovaški, in prvi v dresu francoskega moštva, katerega član je postal letos.

Na dirki po Švici poročajo o množičnih okužbah, 30 kolesarjev je v petek odstopilo z dirke po pozitivnih rezultatih testov na koronavirus, en dan pozneje pa še en. V cilj v Malbunu je prispelo le 64 tekmovalcev, a se bo zaradi želje preostalih udeležencev dirka vseeno končala v nedeljo. Zadnja etapa je individualna vožnja na čas v prestolnici Lihtenštajna Vaduzu.

Članki iz rubrike