Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
08.06.2022 17:01:54
Deli članek:

Bodo Rogliča zamenjali?! Ne bo več glavni? Ne, tega ne smejo narediti! Kljub vsemu prihajajo strmi klanci...

Profimedia

Danes je bila na večetapni kolesarski dirki Criterium du Dauphine na sporedu kronometer. Primož Roglič je kar precej zaostal in...

Svetovni prvak Italijan Filippo Ganna je zmagovalec 31,9 kilometra dolgega kronometra v četrti etapi dirke Criterium du Dauphine. Kolesar ekipe Ineos Grenadiers je le za dve sekundi premagal vodilnega v skupnem seštevku, tekmovalca Jumbo-Visme, Belgijca Wout Van Aerta, ki je tako napovedal resno kandidaturo za skupno zmago. Olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič je na ravninski progi, ki mu ni najbolj ustrezala, od Montbrisona do La Batie d'Urfeja zasedel peto mesto, za zmagovalcem je zaostal 42 sekund. V skupnem seštevku se je prebil na tretje mesto, za vodilnim, moštvenim kolegom van Aertom zaostaja 56 sekund. Za tri je pred njim tudi Italijan Mattia Cattaneo, ki je bil v kronometru četrti, pred njim je bil tudi Ethan Hayter. Britanec je za zmagovalcem zaostal 17 sekund.
Ekipa Jumbo Visme je zdaj v odličnem položaju za skupno zmago. Če van Aertu ne bo šlo v gorskih etapah v soboto in nedeljo, imajo zdaj na tretjem in četrtem mestu svoja tekmovalca, za Rogličem je na četrtem mestu Danec Jonas Vingegaard, ki za vodilnim zaostaja minuto in 26 sekund. Mnogi 'strokovnjaki' napovedujejo, da bo ekipa Jumbo Visme zdaj za prvega moža postavila van Aerta, vendar je to vseeno malo verjetno. Četrtkova peta etapa ne sodi med težje, Van Aert, ki je tudi odličen sprinter, pa bo v njej zagotovo poskušal dobiti kakšne bonifikacijske sekunde in še povečati vodstvo. Toda potem pridejo pravi vzponi, kjer pa van Aert nima prav veliko možnosti, zato je bolj verjetno, da se bo Jumbo Visma še naprej držala prvotnega načrta in naredila vse, da Roglič zmaga na kriteriju Dauphine.