Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

helikopter, reševanje Svet24.si

Policija: V nizkih športnih čevljih na Triglav, ...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

andre drege Ekipa24.si

Slovenski kolesar razkril, kaj se je zgodilo ob ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

Tadej Pogačar Urška Žigart 24 Ekipa24.si

Urška Žigart ostala brez Pariza! Naša prvakinja...

nu
nu
1 07.06.2022 18:20:17

Francoz z vsemi topovi nad Nadala: "Če bi enako storil kolesar, bi ga obtožili dopinga!"

Profimedia
Francoski kolesar je bil zelo kritičen do Rafaela Nadala in njegove priznanja o prejemanju injekcij tekom Roland Garrosa.

Nadal je v nedeljo osvojil svoj 14. grand slam tako, da je v finalu pometel s Casperjem Ruudom, za Francoza Guillauma Martina pa je sporna zgodba o poškodbi Španca. Martin se je skliceval na Nadalovo izjavo, v kateri je priznal, da je prejel veliko število injekcij v stopalo, da bi ga "omrtvili", da bi lahko igral.
"To, kar je naredil Nadal, je za kolesarje nemogoče in to je zame normalno. Če smo poškodovani ali bolni, ne moremo teči, kolesariti, tekmovati. To je normalno iz več razlogov. Predvsem zaradi zdravja športnikov. Ne vem, kako dobro za stopalo je na dolgi rok to, kar počne Nadal. Po drugi strani pa lahko zdravila vplivajo na športnikovo uspešnost ali jo izboljšajo. Zato se mi zdi, da je bilo to zelo mejno," je Martin povedal za L'Equipe.



Kolesarjenje je leta 2011 uvedlo pravilo "brez injekcij" in to, kar je Rafa naredil na Roland Garrosu v tem športu ne bi bilo mogoče. "Če bi kolesar storil enako, tudi če ne bi bilo prepovedano, bi ga vsi obtožili dopinga. Problem so predsodki, povezani z našim športom. Ljudje občudujejo Nadala, ker je trpel hude bolečine. Mislim, da je o injekcijah, ki jih je prejemal v koleno govoril tudi Zlatan Ibrahimović. Njih zaradi tega, ker trpijo bolečine, označujejo za heroje, a resnica je, da uporabljajo razne substance, da se lahko spoprijemajo z bolečino, kar je zame zelo mejno početje. Nad zmagovalcem Toura pa bo, četudi ne bo storil nič sumljivega, vedno visela senca dvoma," je zaključil 28-letni Francoz.

Članki iz rubrike