Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
0 06.06.2022 16:38:16

Šok! Trikratni zmagovalec Toura ima levkemijo

Profimedia
Legendarni ameriški kolesar Greg LeMond ima levkemijo.

Legendarnemu Američani, ki je TdF dobil v letih 1986, 1989 in 1990, so diagnosticirali kronično mieloično levkemija. Po besedah 60-letnika je ta oblika levkemije ozdravljiva in ni smrtno nevarna. »Na srečo je to vrsta raka, ki jo je mogoče zdraviti, in je vrsta levkemije, ki ni življenjsko nevarna ali izčrpavajoča. Nekaj tednov sem se počutil utrujeno, zaradi česar sem šel na pregled, ki je vključeval nekaj krvnih preiskav. Po seriji preiskav in biopsiji kostnega mozga, sem prejšnji petek prejel uradno diagnozo,« je na svoji spletni strani zapisal LeMond in pojasnil, da je po prvotnem šoku prišlo tudi do olajšanja zaradi dejstva, da so zdravniki lahko hitro našli diagnozo.

Potrdil je tudi, da se bo zdravljenje začelo ta teden in če bo vse v redu, bi moral biti v remisiji v nekaj mesecih. »Nihče nikoli ne želi slišati besede rak, vendar je res veliko olajšanje, ko vem, zakaj se počutim slabo. Že čez nekaj tednov bi se moral počutiti bolje, v bližnji prihodnosti pa se bo moj dnevni urnik le malo spremenil in rekli so mi, da bi moral biti čez nekaj mesecev v remisiji. Dolgoročna prognoza je torej zelo ugodna. Srečen sem, da imam ob sebi odlično ekipo zdravnikov in polno podporo moje družine, prijateljev ter kolegov pri LeMond Bicycles,« še dodaja LeMond, ki je v svoji karieri poleg rumene majice dvakrat osvojil tudi mavrično majico svetovnega prvaka.


Američan optimistično zre v prihodnost, bo pa moral letos izpustiti pot na Tour de France, kjer je od upokojitve leta 1994 sodeloval z več mediji. »Upal sem, da bom julija v Franciji na Touru, a zdaj delamo na nadomestnem načrtu, da bom lahko spremljal Tour in bil v povezavi s sodelavci iz naših pisarn in moje kmetije v Tennesseeju. Že zdaj pa se veselim naslednjega poletja, ko se bom vrnil v Francijo.«

Članki iz rubrike