mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ku
ku
1 28.05.2022 12:47:26

Primož Roglič se je dokončno odločil. Potrjeno je, da bo kmalu... Izjemna ekipa Jumbo Visme na...

Profimedia
Dirka po Sloveniji bo od 15. do 19. junija pravi praznik kolesarstva v Sloveniji.

Seveda vse zanima kateri od slovenskih kolesarskih asov bo nastopil na domači dirki in ga bodo ljubitelji tega športa lahko videli v živo. No, nastop je potrdil najboljšim kolesar na svetu Tadej Pogačar, ki mu bo to zadnji pravi trening pred naskokom na tretjo zaporedno zmago na Dirki po Franciji. Na slovenskem touru pa ne bo nastopil Primož Roglič. Pri ekipi nizozemski Jumbo Visma so se odločili, da bo njihova zadnja močnejša preizkušnja dirka Kriterij Dauphine. Tam bo Jumbo Visma nastopila z izjemno močno ekipo, ki bo poskušala Rogliča pripraviti na to, da na Touru sleče rumeno majico Pogačarju iz ekipe UAE Emirates. 

Dirka Dauphine bo res izjemno dobro zasedena, tudi s kolesarji, ki bodo imeli glavno besedo na touru. Dirkal bo tudi Chris Froome, Wout van Aert in Brandon McNulty. Poleg Rogliča bosta v ekipi Jumbo Visma tudi Wout van Aert in lanski drugi na Touru Jonas Vingegaard.

Froome bo skušal ekipo Israel-Premier Tech pripraviti na vse težave, ki jih čakajo na Touru, Pogačarjevi Emirati pa bodo na Douphine poslali Američana McNultyja. Bahrain Victorius Mateja Mohoriča pa bo na tej dirki, ki bo od 5. do 12. junija, v ogenj poslala Damiana Carusa in Jacka Haiga.

Članki iz rubrike