Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 08.05.2022 14:29:21

ŠOK! Slovenski zvezdnik ODSTOPIL IN KONČAL Giro – tu so PODROBNOSTI velike smole GLAVNEGA ADUTA!

profimedia.si
Slovenski kolesar Jan Tratnik je v današnji tretji, ravninski etapi Dirke po Italiji od Kaposvarja do Blatonfüreda odstopil z Gira. Kot so zapisali organizatorji italijanske pentlje, je član moštva Bahrain-Victorious, ki je bil žrtev padca v prvi etapi, odstopil zaradi bolečin v roki, ki so bile premočne, da bi lahko nadaljeval.

Kot so zapisali organizatorji italijanske pentlje, je član moštva Bahrain-Victorious, ki je bil žrtev padca v prvi etapi, odstopil zaradi bolečin v roki, ki so bile premočne, da bi lahko nadaljeval. Tratnik je prvi kolesar, ki je odstopil z letošnje Dirke po Italiji. Pred tem je upal na ponovitev leta 2020, ko je na Giru slavil etapno zmago. Pred dvema letoma je bil najboljši v neposredni bližini slovenske meje v Benečiji v 16. etapi, zdaj pa je prvič v karieri odstopil s tritedenske dirke.


Pred Girom je imel 32-letni kolesar odlično sezono, tudi z nekaj vidnimi uvrstitvami, četudi ponavadi deluje v vlogi pomočnika. Tako je na dirki MilanoSanremo zasedel deveto mesto, deveti je bil tudi v Belgiji na dirki Dwars door Vlaanderen, 12. pa nato na največji belgijski klasiki, Dirki po Flandriji, ter nato še na največji nizozemski preizkušnji Amstel Gold.

Tratnik je bil sicer na Giru predviden za pomoč kapetanu Špancu Mikelu Landi, vendar je računal tudi na kakšen pobeg, zlasti v 19., deloma slovenski etapi od Marano Lagunareja do cilja v Castelmonteju oziroma pri svetišču Stara gora nad Čedadom (177 kilometrov) tik ob slovenski meji.

Značke: kolesarstvo, giro

Članki iz rubrike