stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 07.05.2022 21:00:08

Yates dobil kronometer v Budimpešti, van der Poel ostaja v rožnatem

Profimedia
Britanec Simon Yates je zmagovalec 9,2 kilometra dolgega kronometra v Budimpešti, druge etape letošnje kolesarske dirke po Italiji. Vodstvo v skupnem seštevku že 105. izvedbe Gira je obdržal Nizozemec Mathieu van der Poel.

Madžarski uvod v italijansko kolesarsko pentljo je drugi dan postregel s kronometrom po središču Budimpešte. Sama kratka razdalja je bila za tekmovalce zelo varljiva.

Po eni strani je bila razdalja prekratka za izrazite specialiste za kronometer, po drugi pa prav zaradi kratke razdalje tudi tehnično izjemno zahtevna. Kolesarji na tako kratki etapi niso imeli prav nobenega manevrskega prostora za popravljanje morebitnih manjših napak. Vse skupaj je začinil 1,2 km dolg vzpon v zaključku.


Najbolje se je na cesti znašel izkušeni Yates, zmagovalec Vuelte 2018, ki je imel v cilju tri sekunde prednosti pred van der Poelom, tretji pa je bil še eden od favoriziranih Nizozemcev Tom Dumoulin, ki je zaostal pet sekund. Omenjena trojka kroji tudi vrh skupnega seštevka. Van der Poel ima 11 sekund prednosti pred Yatesom in 16 pred Dumoulinom.

Slovenca sta hranila moči za naslednje izzive v ekipi Bahrain Victorius. Domen Novak je zaostal 1:02 minute in osvojil 108. mesto, Jan Tratnik je bil še tri sekunde počasnejši in 111.

Tridnevno gostovanje Gira d'Italia na Madžarskem se bo končalo v nedeljo z 201 km dolgo etapo od Kaposvarja do Balatonfüreda. Karavano nato čaka prost dan in selitev na Sicilijo, kasneje pa na Apeninski polotok.

Značke: kolesarstvo, giro, italija

Članki iz rubrike