Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.04.2022 17:52:32
Deli članek:

Kaj se mu je zgodilo danes? Pogačar POJASNUJE: 'Šel sem prek svojih MEJA, bil sem VZHIČEN, potem pa me je UDARILA ...'

Profimedia

Tadej Pogačar je na Valonski puščici danes zasedel 12. mesto.

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je bil na zadnjem vzponu na Mur de Huy (1,3 km/9,8 %) vseskozi v dobrem položaju, a tokrat ni imel moči, da bi v zaključku sledil visokemu ritmu danes najmočnejših kolesarjev. V cilj je pripeljal kot 12. z zaostankom sedmih sekund. Na dirki je imel 23-letnik s Klanca pri Komendi tudi nekaj težav, okoli 40 km pred ciljem je namreč predrl sprednjo zračnico.

"Gre za zelo zahtevno dirko, dal sem vse od sebe. Šel sem prek svojih meja, ko sem se prerinil v ospredje 200 m do cilja. Bil sem vzhičen, ker sem bil v dobrem položaju, potem pa me je udarila mlečna kislina v mišicah. Komaj sem prikolesaril do ciljne črte," je po dirki dejal Pogačar. Za nedeljo, ko bo na sporedu dirka Liege - Bastogne - Liege, kljub vsemu ne vidi težav.

"Pred dvema letoma je bilo podobno, bil sem deveti na tej dirki, kasneje pa sem bil v vodilni skupini na Liegeu. Zato me ne skrbi za nedeljo. Sem zelo motiviran za prihajajočo dirko. Današnje dirke ne vidim kot slabost, to se pač zgodi na enodnevni dirki. Včasih ti gre odlično, včasih malo manj," je še po dirki dejala številka 1 lestvice Mednarodne kolesarske zveze.

Drugi slovenski predstavnik Jan Polanc je moštvenemu kolegu Pogačarju pomagal v boju za najvišja mesta, na zadnjem vzponu pa je nato zaostal 54 sekund in zasedel končno 48. mesto.