oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

sta
sta
0 17.04.2022 17:59:03

Matej Mohorič RAZOČARANO priznal: Zaradi TEGA nisem mogel OSTATI NA ČELU!

Profimedia
Matej Mohorič je imel kar nekaj smole v zaključku dirke Pariz-Roubaix.

Slovenski kolesar je zaznamoval dirko, večkrat je napadel in dolgo časa dirkal povsem na čelu. Okoli 40 km pred koncem je na enem od tlakovanih odsekov predrl zračnico in posledično zaostal za vodilnim Tomom Devriendtom (Intermarche-Wanty-Gobert).

Po tem je iz druge skupine znova napadel skupaj z Lampaertom, pridružil pa se jima je še kasnejši zmagovalec van Baarle. Tercet je dobro sodeloval, odločilni trenutek pa je prišel 20 km pred ciljem, ko se je na tlakovcih van Baarle odpeljal obema zasledovalcema.



Kasneje je Mohoriča ujela zasledovalna skupina, saj je ostal brez svojega kolega v pobegu Lampaerta, ki je grdo padel po stiku z gledalcem ob cesti. Mohorič se je na krog in pol dolgem zaključku na velodromu spopadel s preostalimi za drugo mesto, v sprintu pa ni imel dovolj moči, da bi se prebil višje kot do petega mesta. Drugi slovenski predstavnik Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco) preizkušnje ni končal.

"Glede na okoliščine je bila v igri tudi zmaga. Priznati moram, da sem imel v prvem delu preizkušnje tudi veliko sreče v vsem tem kaosu. Bil sem v pobegu, kar je bila zame vsekakor dobra stvar, četudi sem porabljal veliko moči. Žal sem nato predrl zračnico, kar me je stalo položaja v dirki. Zaradi tega nisem mogel ostati na čelu, počakati pa sem moral zasledovalno skupino," je po dirki dejal slovenski državni prvak.

Članki iz rubrike