sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

N
N
0 09.04.2022 20:21:48

Moštveni kolega Primoža Rogliča po operaciji v UMETNI KOMI

Nizozemski kolesar Milan Vader (Jumbo-Visma), moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča je po petkovem grdem padcu v peti etapi na dirki po Baskiji v umetni komi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Nemška tiskovna agencija se opira na španske medije, ki citirajo nizozemsko moštvo in univerzitetno bolnišnico v Bilbau. Vader, sicer nekdanji gorski kolesar je grdo padel na spustu po enem od številnih klancev v petkovi predzadnji etapi. Sprva so se v medijih pojavljale informacije, da naj bi bil 26-letnik v kritičnem stanju, a je to nizozemsko moštvo še v petek zanikalo.

Na družbenih omrežjih so pri Jumbo-Vismi zapisali, da je Vader v stabilnem stanju, danes pa so španski in nizozemski mediji pisali, da so morali 26-letnika operirati zaradi težav z vratno arterijo. Od takrat je v umetni komi.

Bronasti z evropskega prvenstva v olimpijskem krosu leta 2019 ter nizozemski državni prvak v tej disciplini v letih 2019 in 2020 ima po informacijah iz bolnišnice obenem tudi več zlomljenih vretenc, zlomil pa si je tudi ključnico in lopatico, piše dpa.

Članki iz rubrike