Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
31.03.2022 11:29:02
Deli članek:

Neverjetno, kaj je naredil ROGLIČEV CIMER, da bi pomagal ukrajinskim OTROKOM! Velik POKLON!

Reuters

Ukrajini in njenim prebivalcem vsak pomaga na svoj način.

Nemec Tony Martin je kolo že postavil v kot, a prijatelj Primoža Rogliča, njegov nekdanji moštveni kolega ter tudi cimer, se je na poseben način odločil pomagati ukrajinskim otrokom, ki jih je prizadela vojna v njihovi domovini.

Martin je namreč na dražbo postavil svojo srebrno olimpijsko kolajno, ki jo je nekdanji sijajni kronometrist osvojil na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu.

Sredstva, ki jih bo zbral na dražbi, bo Nemec namenil RTL-ovi kampanji Pomagamo otrokom, ki zbira denar za ukrajinske otroke.

"Vsak dan na televiziji videvam grozljive prizore iz Ukrajine in čutim, da je napačno sedeti na kavču in to situacijo sprejeti. Vsem, ki pomagajo ljudem, ki najbolj potrebujejo zaščito - to so ukrajinski otroci in njihove družine – uživajo moje najgloblje spoštovanje. Tudi sam hočem pomagati in tako sem se odločil, da bom svojo srebrno olimpijsko kolajno podaril za dražbo. Ne bo se mi lahko ločiti om moje največje trofeje, ki sem jo v svoji karieri osvojil, a glede na to, da je na milijone ljudi izgubilo vse, kar so imeli, je to res nekaj kar želim storiti," je med drugim Tony zapisal na Instagramu.

Dražba se je že začela na @unitedcharity.