sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 23.03.2022 18:29:12

O Connorju tretja etapa in skupno vodstvo

Profimedia
Po Michaelu Matthewsu in Kadenu Grovesu je tudi tretjo etapo kolesarske dirke po Kataloniji dobil Avstralec. Junak gorske preizkušnje s ciljem v zimskošportnem središču La Molini je bil Ben O'Connor (AG2r Citroen), ki je s svojo šesto zmago v profesionalni karieri tudi prevzel skupno vodstvo.

Etapa, dolga dobrih 161 kilometrov je že pred zaključnim vzponom vsebovala dva gorska cilja prve kategorije. A odločitev je vendarle prišla na zadnjem, več kot 11 kilometrov dolgem klancu. Dobrih osem kilometrov pred ciljem je napadal O'Connor, ki ni imel resnejšega tekmeca.

V zadnjih kilometrih ga je poskušal ujeti Marc Soler (UAE Emirates), a je v zadnjem kilometru omagal, prehitela ga je skupina, v kateri sta bila najmočnejša Juan Ayuso (UAE Emirates) in Kolumbijec Nairo Quintana. V skupini, ki je za O'Connorjem zaostala šest sekund, so bili še Kolumbijec Sergio Higuita, Portugalec Joao Almeida, Nizozemec Wout Poels, Italijan Julio Ciccione, Norvežan Tobias Halland Johannessen in Francoz Guiullame Martin.



V skupnem seštevku ima pred četrtkovo novo zahtevno gorsko preizkušnjo. O'Connor deset sekund prednosti pred Ayusom in 12 pred Quintano.

Vodilni po dveh etapah Norvežan Jonas Iversby Hvideberg je zaostal že na prvem vzponu, najboljših ni mogel slediti niti eden od favoritov Nizozemec Tom Dumoulin, ki je zaradi zdravstvenih težav odstopil, na zadnjem klancu pa je odpadel tudi Britanec Simon Yates, ki je po torkovem padcu in zaostanku, želel nadoknaditi zamujeno, a bil za to premalo močan.

Članki iz rubrike