sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

STA
STA
0 22.03.2022 19:50:06

Grovesu druga etapa, Hvidebergu skupno vodstvo

Profimedia
Drugo etapo kolesarske dirke po Kataloniji je odločil sprint večje skupine, ki je pripadel moštvenemu kolegu Luke Mezgeca pri ekipi BikeExchange-Jayco Kadenu Grovesu. Avstralec je imel v zaključku več moči od kolesarja ekipe Bahrain-Victorious Nemca Phila Bauhausa, skupno vodstvo pa je prevzel Norvežan Jonas Iversby Hvideberg.

Norvežan si je vodstvo zagotovil na sprintih za bonifikacijske sekunde, v etapi je sicer zasedel 14. mesto. V skupnem seštevku ima sekundo prednosti pred zmagovalcem prve etape Avstralcem Michaelom Matthewsom, ki je tokrat ciljno črto prečkal kot sedmi, v sprintu pa je rojaku in moštvenemu kolegu Grovesu pomagal do zmage.


Klub drugi etapni zmagi pa v avstralski ekipi veselje ni bilo popolno. Za skupino, v kateri je bila večina favoritov, je namreč zaradi trka v glavnini zaostal njihov glavni adut za skupno razvrstitev Britanec Simon Yates, ki zaradi močnega vetra v prsi skupine ni več mogel ujeti in je na cilju zaostal 33 sekund. Isto se je zgodilo še nekaterim lovcem na visoko skupno uvrstitev, kot je na primer njegov rojak Jai Hindley (Bora-hansgrohe).

Yates in Hindley vsaj ostaja v konkurenci, kar pa ne velja za Hindleyjeva rojaka Richieja Porta (Ineos Grenadirs), ki je odstopil, in Jacka Haiga (Bahrain-Victorious), ki zaradi bolezni etape niti ni začel.

Značke: kolesarstvo, španija

Članki iz rubrike