Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
20.03.2022 09:13:45
Deli članek:

Mohorič je NOREC, Pogačar razkril, kaj mu je dejal PRED DIRKO: Rekel mi je, naj mu ne ...

Profimedia

Matej Mohorič je presenetil ves kolesarski svet.

Slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain) je v soboto zmagal na letošnji že 113. izvedbi kolesarske dirke MilanoSanremo. Zmago si je privozil z vrtoglavim spustom pet kilometrov pred ciljem, nato pa v ravninskem delu obdržal minimalno prednost pred zasledovalci.

Med spustom je tvegal vse, enkrat celo zapeljal s ceste, drsel z zadnjim kolesom in vozil povsem na robu svojih zmožnosti. To se mu je na koncu obrestovalo, nad rojakom pa je bil navdušen tudi najboljši slovenski kolesar Tadej Pogačar. Glavni favorit dirke mu ni mogel slediti, po koncu pa razkril, da je bil Mohorič že pred dirko odločen, da bo zmagal.

"Vesel sem. Pokazali smo odlično ekipno predstavo, bili smo zelo aktivni," je bil po dirki kljub petemu mestu zadovoljen Pogačar in spregovoril tudi o junaški predstavi rojaka. "Čestitke mojim moštvenim kolegom in čestitke Mateju Mohoriču. Zaslužil si je to zmago. Pred dirko mi je dejal, naj mu nikar ne sledim na spustu. Rekel sem mu, da vem, kako zelo težko mu je slediti, saj je na takšnih odsekih dirke pravi norec, opazil pa sem, da je imel sedež, ki se spusti. Že ko me je na spustu prehitel, sem videl, kako zelo tvega, 'drifta' in vozi izven ceste, zaradi česar nisem niti pomislil, da bi mu sledil," je po dirki razkril Pogačar.