mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

vohunstvo Svet24.si

Aretacija trojice kitajskih vohunov v Nemčiji

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.01.2022 18:31:45

ŠOKANTNE OKOLIŠČINE BERNALOVE NESREČE: "Moraš biti malo kavboja, da…"

vszi
Medtem ko je Egan Bernal še vedno na intenzivni negi, so v javnost pricurljale nove podrobnosti njegovega trka z avtobusom.

Pred 25-letnim Kolumbijcem je v vsakem primeru dolga in mukotrpna pot. Njegovim pristašem za zdaj ne preostane prav dosti drugega, kot da stiskajo pesti. V javnost so med tem pricurljale tudi nove podrobnosti okoliščin nesreče. Povzel jih je Christophe de Geest, flamski filmski igralec, ki že desetletje dela v Kolumbiji. Bernal je v družbi moštvenih kolegov, med katerimi sta bila tudi Richard Carapaz in Daniel Martinez, na treningu ravno opravil z vzponom. »Ko so se spuščali z veliko hitrostjo, se je pred njimi zaustavil avtobus, da bi pustil potnika izstopiti. Egan je to opazil prepozno in trčil v zadnji del avtobusa,« je za flamski Radio 1 dejal De Geest.


Z našega zornega kota zveni, milo rečeno, nenavadno, da so Bernal in kolegi kolesarili po avtocesti, a De Geest pravi, da to za Kolumbijo ni neobičajno. »Če kolesarite od Bogote do določenih mest na območju, je normalno, da vozite tudi po avtocesti med avtomobili, tovornjaki in avtobusi. Drugače je kot v denimo Belgiji, a vseeno moraš biti malo kavboja, če želiš kolesariti v Kolumbiji. Kolesarjenje je tu adrenalinski šport.«

Tudi Bernal je na družbenih omrežjih pred dnevi objavil posnetek, kako se je komajda izognil trku z avtomobilom. »Govorilo se je že o tem, da bi poklicni kolesarji trenirali s policijskim spremstvom. Kaj pa drugi tisoči kolesarjev v Kolumbiji? Tudi za njih je nevarno,« še dodaja De Geest.

Značke: egan-bernal, nesreča

Članki iz rubrike