Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 25.01.2022 11:57:28

Še dobro, da je PREŽIVEL: Bernal med vožnjo na čas z vso hitrostjo trčil v AVTOBUS, tu so podrobnosti ...

Znane podrobnosti nesreče kolumbijskega kolesarja.

Egan Bernal se v teh dneh pripravlja na domačih tleh na začetek nove sezone, ki pa ga bo moral po hudi nesreči preložiti za nekaj mesecev.

Kolumbijski kolesar je v domovini doživel grozljivo nesrečo, po kateri je utrpel številne poškodbe in več zlomov, že danes ponoči po slovenskem času pa je prestal kar nekaj operacij, med drugim tudi na hrbtenici in golenici.



Kako dolgo bo moral počivati, ni znano, iz Kolumbije pa prihajajo podrobnosti o hudi nesreči. Skupaj z ekipo je treniral vožnjo na čas, vozil se je po cestah, ki jih zelo dobro pozna, vseeno pa je prišlo do nepredvidljivega dogodka. Daleč pred njim je na nedovoljenem mestu ustavil avtobus, ki naj bi pobral potnika, Bernal pa s kolegi ni bil pozoren na dogajanje pred njim. Tudi zaradi posebne lege na kolesu, ko kolesar v vožnji na čas večino časa opazuje dogajanje pod seboj, ne pa pred seboj, ni opazil vozila, sledil je neizbežen trk. Še več, do tega je prišlo s polno hitrostjo, v trenutku trka pa naj bi vozil prek 40 kilometrov na uro.

Ostali so bili nepoškodovani, sreča v nesreči pa je bila ta, da je bil zadnji del avtobusa narejen iz umetnih vlaken. Posledično jo je kolesar ob trku odnesel precej bolje, to pa dokazuje tudi fotografija močno poškodovanega zadnjega dela avtobusa. Če bi bil ta iz kovine, bi bil trk lahko precej bolj usoden.

Značke: bernal, kolumbija

Članki iz rubrike