pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 12.01.2022 12:16:06

HUD UDAREC ZA PRIMOŽA ROGLIČA! "Scenarij sodnega dne se je uresničil"

Profimedia
Zelo slabe novice za Primoža Rogliča.

Potem, ko so v torek predstavili svoje načrte za novo sezono, so danes iz tabora Rogličev Jumbo-Visme prišle slabe novice. Po pozitivnem testu v ekipi so bili danes zjutraj primorani predčasno prekiniti trening kamp v španskem Alicanteju. Kdo je oddal pozitiven test nizozemska ekipa ni razkrila.

Trening kamp se je tako končal, še preden se je sploh dobro začel. Skupaj so opravili en sam trening. Tisti, ki jim je dovoljeno, da gredo domov, gredo domov ali pa nadaljujejo z individualnimi treningi v Španiji, seveda pa ob minimalni podpori ekipe. Okužena oseba in tisti, ki so bili z njo v tesnih stikih, pa so v karanteni.



Ker so iz previdnosti vsi trenirali in jedli v ločenih predelkih, je število tesnih stikov sicer majhno. Kljub temu je prekinitev treninga precejšen udarec za ekipo Jumbo-Visme. "Scenarij sodnega dne se je uresničil," pravi Mathieu Heijboer. "To je scenarij, ki smo ga sicer predvidevali. Pripravili smo se na to, kako ravnati v takšni situaciji in sprejeli vse potreben ukrepe. Prekinitev trening kampa je najboljša možnost za preprečevanje nadaljnjega širjenja."

"Zdravje naših kolesarjev in osebja je naša glavna skrb. Zato prekinjamo naš trening kamp. Ponovno se je potrdilo, da je v teh časih organizirati tovrstne dejavnosti izjemno zahtevno. Za športni del bomo zagotovili čim boljše pogoje, da bodo kolesarji lahko nadaljevali priprave na sezono v okviru možnosti. Škoda, vendar je to edina prava izbira," dodaja športni direktor Merijn Zeeman.

Članki iz rubrike