podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ku
ku
1 28.12.2021 10:56:40

V SRCE! To o ROGLIČU pove vse, razkritje Nizozemca trese SLOVENIJO: To, kar mi je povedal, mi bo ...

Profimedia
Nizozemec je Primožu Rogliču namenil besede, ki odmevajo tudi zunaj slovenskih meja.

Kakšno leto je za nizozemskim kolesarjem Tomom Dumoulinom. Decembra je prekinil s svojo kolesarsko kariero in niti sam ni bil čisto prepričan, ali jo bo sploh nadaljeval. Naporni treningi, tekme in vse, kar je povezano s profesionalnim kolesarjenjem, je terjalo svoj davek v fizičnem in psihičnem pogledu, Dumoulin pa se je od vsega tega moral odmakniti.

Na kolo se je vrnil nekaj mesecev pred olimpijskimi igrami, kjer je nato v vožnji na čas osvojil drugo mesto. Pred njim je bil le slovenski šampion Primož Roglič, ki je pometel s konkurenco. Moštvena kolega sta bila tokrat tekmeca, Nizozemec pa Slovencu ni prav nič zameril. Prej nasprotno.



Kot je razkril Dumoulin, je Rogliču to zmago privoščil bolj od vseh ostalih tekmecev na olimpijskih igrah. "Če bi si moral nekoga izbrati, ki bi me premagal na olimpijskih igrah, bi bil to Roglič. On mi je za vzor. Z njim se zelo rad pogovarjam. Ko mu govoriš o svojih težavah, te resnično posluša. Nikoli nikogar ne obsoja. Pove ti, kaj sam čuti," je o slovenskemu kolegu iz vrst Jumbo-Visme francoskemu dnevniku L'Equipe razlagal Dumoulin.

Po olimpijskih igrah je spet doživel boleč udarec. Med treningom ga je zbil avtomobil, pri tem pa si je zlomil zapestje. Potrebna je bila operacija, izpustil je svetovno prvenstvo, spet je moral predčasno končati sezono. Kaj pa kariera? Ali morda spet razmišlja o koncu? "Rogliču se moram zahvaliti, da še ne razmišljam o koncu. To, kar mi je povedal, mi bo pomagalo do konca kariere," z lepimi besedami na račun olimpijskega zmagovalca ni skoparil Nizozemec.

Značke: dumoulin, roglič

Članki iz rubrike