Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

(gs)
(gs)
0 30.11.2021 11:00:07

Jaka Remec med deseterico v Moskvi

Jaka Remec
Dario Belingheri/bettiniphoto.net
Šestnajstletni Ljubljančan Jaka Remec je na EP s kolesi BMX, ki je potekalo v Moskvi, osvojil deseto mesto.

Letošnje evropsko prvenstvo v disciplini BMX park je potekalo v prestolnici Rusije, kar ni naključje. Mesto ima namreč več dobrih pokritih objektov za to disciplino in se želi tudi na ta način postaviti na svetovni zemljevid prostega sloga. Na njega pa se vztrajno, korak za korakom, uvršča tudi Ljubljančan Jaka Remec, ki je na prvenstvu osvojil deseto mesto.

Nov odličen rezultat za Jako je treba postaviti v kontekst discipline in samega prvenstva. Na tem tekmovanju je namreč samo članska kategorija, torej vsi nastopajo skupaj. Jaka je bil pri svojih 16 letih seveda najmlajši na prvenstvu, a se močne konkurence ni ustrašil. Skupaj je lahko nastopilo 32 tekmovalcev, le 12 pa jih je šlo v finale. Jaka je bil kljub večji napaki v kvalifikacijah deveti, nato pa je podobno nastopil v velikem finalu – solidno z eno napako. S tem je dobil potrditev, da je na pravi poti in da se lahko že ta trenutek bori tudi proti deset in več let starejšim tekmovalcem.

Jaka Remec je po prvenstvu povedal: "Bilo je res fino. Park mi je bil izredno všeč, tekma je bila res na ustrezni ravni, dobra organizacija, dobri 'rajderji' ... Potrebovali bi več dogodkov, kot je bil ta. V finalu nisem odpeljal tako, kot sem hotel, a sem z rezultatom še vedno zelo zadovoljen."

V preteklosti je Jaka že zmagoval na tekmovanjih v mlajših kategorijah, najbolj še vedno odmeva zmaga na tekmovanju svetovnega pokala Fise v Montpellieru v Franciji, kjer je bil v disciplini park pri svojih 14 letih prvi med mladinci. Zdaj se seli v kategorijo pro in nastopal bo na vse večjih tekmovanjih. Kot je poudaril, mu veliko pomeni zastopati državo in nastopati v reprezentančnem dresu. V njem ga bomo gotovo še videli, seveda najraje na tekmovanju, proti kateremu gradi svojo kariero – na olimpijskih igrah v Parizu, ter nato še kar nekaj izvedbah tega največjega športnega tekmovanja na svetu. Že uvrstitev na igre bi bila zaradi resnično visokih standardov izreden uspeh, a Jaka je znan po trdem delu, zato upravičeno sanja olimpijske sanje. 

Galerija

Članki iz rubrike