kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

NU
NU
1 25.11.2021 11:52:18

NORO! Slovenski kolesarski zvezdnik dobil NAJVEČJE MOŽNO PRIZNANJE!

Profimedia
Zlato kolo drugo leto zapored v Slovenijo.

Vélo d'Or velja za eno najprestižnejših nagrad v svetu kolesarstva. Gre za neke vrste kolesarske oskarje, še drugo leto zapored pa bo romal v Slovenijo. Če ga je lani dobil Primož Roglič, bo tokrat pristal v rokah njegovega osem let mlajšega rojaka Tadeja Pogačarja.

Zasluženo in pričakovano, za kolesarjem UAE Team Emirates je namreč izjemna sezona, ko je med drugim še drugič zapored dobil Tour. Pogačar je ob tem dobil tudi dva tako imenovana spomenika (Liege-Bastogne-Liege, Il Lombardia), osvojil bron na olimpijskih igral v Tokiu, dobil enotedenske preizkušnje UAE Tour in Tirreno-Adriatico...

V glasovanju, ki ga pripravlja Vélo Magazine, je Pogačar dobil več kot polovico glasov. Na drugo mesto se je uvrstil Primož Roglič, na tretje pa Rogličev moštveni kolega Wout van Aert. Četrti je bil Julian Alaphilippe, ki pa je še drugo leto zapored osvojil priznanje za najboljšega francoskega kolesarja.

Poleg Pogačarja, Rogliča, van Aerta in Alaphilippa so bili v konkurenci še Danec Kasper Asgreen, Kolumbijec Egan Bernal, Ekvadorec Richard Carapaz, Britanec Mark Cavendish, Italijan Sonny Colbrelli, Nizozemca Harrie Lavreysen in Mathieu van der Poel ter Nizozemka Annemiek van Vleuten.

Članki iz rubrike