kustec jansa vlada Svet24.si

Janševa vlada nad znanost: priča smo "novemu ...

vasle Svet24.si

Primer Vasle: Pes, ki laja, tudi joče

Marjan Šarec Svet24.si

Šarec o sodelovanju z Golobom: O »raznih paketih...

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

Rok Snežič v DZ Necenzurirano

Rok Snežič o Dijani Đuđič in denarju za SDS: ...

dm1 Njena.si

Sveža resnica o skrivnostnem možu z masko

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

ku
ku
0 12.10.2021 13:33:24

Pogačar in njegova zaročenka v ISTI EKIPI?! Prvi korak je že narejen, zdaj pa ...

Profimedia
Kolesarsko moštvo UAE Team Emirates je danes na uradni spletni strani potrdilo, da prevzelo licenco italijansko-slovenske ženske ekipe Ale BTC Ljubljana in dirkalo v svetovni seriji v sezoni 2022.

Novica o tem je prišla le nekaj dni potem, ko so vzniknile govorice, da naj bi se moštvo, za katerega dirkata tudi slovenski as Tadej Pogačar in njegov rojak Jan Polanc, odločilo za vlaganje v ženski program kolesarstva.

Danes je namero o prevzemu licence italijansko-slovenske ekipe razkril menedžer ekipe UAE Švicar Mauro Gianetti. "Z zadovoljstvom lahko naznanimo namero, da ustvarjamo žensko ekipo, ki bo nastopala v svetovni seriji pod imenom UAE Team Emirates. Naša namera je, da razvijamo kolesarstvo kot del globalnega projekta, ki smo ga začeli leta 2017," je dejal švicarski funkcionar in nekdanji kolesar.


"Skupaj z Ale BTC Ljubljana smo našli pravo priložnost, skupaj z Mednarodno kolesarsko zvezo pa bomo pripravili vso potrebno dokumentacijo, da v svetovni seriji ženskega kolesarstva začnemo novo zgodbo s 1. januarjem 2022," je še dodal Gianetti. Ko bodo vsi dokumenti urejeni, bo moštvo iz Združenih arabskih emiratov predstavilo projekt in ekipo za prihodnjo sezono.

Ta naj se po nedavnih navedbah Cyclingnews, za kolesarstvo specializiranega portala, ne bi preveč spremenila. Letos sta bili del moštva Ale BTC Ljubljana tudi dve slovenski kolesarki, Urša Pintar in Eugenia Bujak, a obema po koncu letošnje sezone poteče pogodba. Različni mediji, med njimi tudi Velonews, poročajo, da naj bi mesto v ekipi zasedla tudi Urška Žigart, zaročenka Tadeja Pogačarja.

V letošnji sezoni je ekipa Ale BTC Ljubljana na lestvici Ucija na četrtem mestu, najboljša posameznica pa je Švicarka Marlen Reusser na šestem. Specialistka za vožnjo na čas bo sicer v letu 2022 dirkala za najboljšo žensko ekipo na svetu SD Worx.

Značke: žigart, pogačar

Članki iz rubrike