favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 11.10.2021 18:49:23

Baloh sezono končal s svetovnim naslovom v Borrego Springsu

Irma Baloh
Slovenski ultramaratonski kolesar Marko Baloh je v ZDA nastopil na svetovnem prvenstvu v 24-urni vožnji na čas in dirko v Borrego Springsu v absolutni kategoriji končal z zmago. S tem je ubranil tudi naslov v kategoriji nad 50 let iz leta 2019. To je njegov tretji naslov prvaka v absolutni konkurenci ter osmi naslov prvaka v kategoriji.

Na dirki, ki pomeni zaključek sezone za ultra-kolesarje, se je zbralo blizu 200 tekmovalcev, so še sporočili iz njegovega tabora. Dirka poteka s startom in ciljem v središču Borrego Springsa in poteka 22,5 ure na 29 km dolgem krogu, v zadnji uri in pol pa tekmovalce preusmerijo na krajši krog dolžine 7,7 km.

Začetek dirke je zaznamoval izjemno močan veter, ki je na odsekih proge skoraj ustavljal tekmovalce, Baloh pa se je držal svojega načrta prevoziti 800 km (500 milj) v 24 urah. Baloh je prevozil 501,6 milje, zmagal in s tem postal edini, ki je na krožni trasi v Borrego Springsu petkrat premagal magično mejo 500 milj.



Za njim sta se zvrstila Američana Shanne Trotter s 483 miljami na drugem in Joshua Stockinger s 436 miljami na tretjem mestu.

"Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo moj glavni cilj sezone po dveh letih zelo omejenega dirkanja zaradi covidne pandemije. Pripravljen sem bil odlično in moj edini načrt je bil voziti v svojem ritmu, potrebnem za dosego magične meje vsaj 500 milj," je dejal Baloh.

Značke: kolesarstvo, maraton

Članki iz rubrike