Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 09.10.2021 10:27:12

Uf, spet bo VROČE! Kaj si bosta imela danes povedati ROGLIČ IN POGAČAR?

Profimedia
Danes bo z dirko po Lombardiji padel zastor nad moško sezono kolesarske svetovne serije.

Na 239 km dolgi trasi od Coma do Bergama bo na zadnjem spomeniku sezone na startu pet Slovencev, tudi vsi trije iz najboljše deseterice na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci), Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič.

Predvsem Roglič je v zadnjih dneh na italijanskih cestah v sijajni formi. Najprej je preteklo soboto slavil na dirki po Emiliji, v sredo pa še na najstarejši kolesarski klasiki Milano-Torino. Zdaj ga čaka še dirka po Lombardiji, na kateri bo eden glavnih favoritov. Z zmago bi prišel do drugega tako imenovanega spomenika (največjih pet enodnevnih dirk) v karieri, potem ko je lani slavil na preizkušnji Liege-Bastogne-Liege.

Tovrstni dosežek pa lovi tudi Pogačar, saj je omenjeno belgijsko enodnevno klasiko dobil letos. Prvi kolesar lestvice Ucija je v zadnjem obdobju dvignil formo. Na dirki treh dolin Vareseja je v torek dosegel tretje mesto, na preizkušnji Milano-Torino pa je naslednji dan zmogel do četrtega.



Med favorite na dirki odpadajočega listja sodijo še Belgijec Remco Evenepoel, svetovni prvak Francoz Julian Alaphilippe, Britanec Adam Yates, Kanadčan Michael Woods in še nekateri drugi.

Od slovenskih kolesarjev bo na startu tudi Mohorič, deseti kolesar lestvice Ucija, ki pa bo na razgibani trasi z daljšimi vzponi najbrž delal za kapetana Mikela Lando, a tudi presenečenje 26-letnika iz Podblice ni izključeno po dobrih predstavah ob koncu sezone. Na dirki po Lombardiji bosta nastopila tudi Jan Polanc v službi kapetana Pogačarja ter Domen Novak kot Mohoričev moštveni kolega.

Kolesarji se bodo na pot iz Coma podali ob 10.30, v cilju pa po zahtevnem in tehničnem zaključku zadnjih 5 km najboljše organizatorji pričakujejo okoli 17. ure.

Članki iz rubrike