srbska policistka, banana Svet24.si

Policistka za oralni servis prejela iPhone 13

himars Svet24.si

Bo to novo orožje, s katerim bodo Ukrajinci ...

Janez Janša Necenzurirano

Veliki poraženec #komentar

jansa logar pl Reporter.si

Razkrito ozadje Logarjeve kandidature: Janša ...

kaja casar mm Ekipa24.si

Bi jo prepoznali?! Vroča slovenska nogometna ...

Sanjski moški Njena.si

Evo Luno napadli, ker je očrnila Arijanno

Luis Enrique 22 pm Ekipa24.si

Srce parajoče besede o umrli hčerki: Španski ...

(mk)
(mk)
0 21.09.2021 10:51:39

Po dolini Krke in na Sveto trojico

Maraton po dolini reke Krke
KZS
V prihajajočem vikendu ste ljubitelji kolesarstva vabljeni na Dolenjsko in Štajersko, kjer bosta Kolesarski maraton po dolini reke Krke 2021 in Kolesarski maraton Sveta trojica.

Maraton po dolini reke Krke bo to nedeljo organiziral KK Adria Mobil iz Novega mesta. Začne in konča se na Glavnem trgu v Novem mestu, dolžina velikega maratona je 79 kilometrov, malega pa 36 kilometrov.

Prijavnino lahko plačate do 24. septembra na transakcijski račun KK Adria Mobil SI56 0297 0001 7357 830 v višini 15 evrov. V namen obvezno navedite prijavnina ter ime in priimek udeleženca. V primeru, da plačate za več oseb hkrati, navedite eno osebo, na cycling@adriamobilcycling.com pa posredujte seznam preostalih udeležencev. Prijavnino lahko plačate tudi ob prijavi na startno-ciljnem prostoru od 8. ure do 9.45 na Glavnem trgu v Novem mestu. Prijavnina na dan prireditve znaša 20 evrov.

Otroci do 12. leta ne plačajo prijavnine. Vsi udeleženci morajo upoštevati navodila organizatorja glede preprečitve širjenja novega koronavirusa. Udeleženci maratona in organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi maratona, morajo upoštevati PCT-pogoje ter spoštovati ukrepe in odloke RS, ki se nanašajo na preprečevanje širjenja koronavirusa.

Maraton bo potekal ob normalnem prometu, zato so kolesarji dolžni upoštevati cestnoprometne predpise in navodila organizatorjev ter se po njih ravnati. Udeleženci maratona vozijo na lastno odgovornost ter odgovarjajo za škodo, povzročeno sebi ali drugim. Na maratonu je strogo prepovedano prehitevanje čelnih spremljevalnih vozil. Na progi bo poskrbljeno za okrepčila v Laški vasi in Šentjerneju. Na cilju vsi udeleženci prejmejo medaljo, simbolično darilo, malico in pijačo.

Po prijavo v samostan

Druga prireditev akcije Slovenija kolesari pa bo v občini Sveta trojica, kjer organizatorji pričakujejo množično udeležbo na cestni kolesarski dirki za pokal občine Sveta trojica ter na maratonu Slovenija kolesari. Športno društvo Sveta Trojica pod vodstvom Valerija Zorka že nekaj časa pripravlja vse potrebno za obe prireditvi. Start maratona občine Sveta Trojica v Slovenskih Goricah je vpisan tudi v koledar akcije Slovenija kolesari 2021.

Start maratona v skupni dolžini 55 kilometrov bo ob 10.30 na osrednjem trgu v Sveti Trojici. Trasa nato pelje po čudovitih vinorodnih v Slovenskih goricah: Sveta Trojica, Osek – smer Benedikt, Benedikt, Spodnja Bačkova, Sveta Ana, Žice, Lenart –ob gozdu, Lenart – Jurovska cesta, Jurovski Dol, Zgornje Partinje, Zamarkova, Hrastovec, Zgornja Voličina, Spodnja Voličina, Lormanje, Lenart – Ribiška pot, Lenart–Radehova, Lenart–Ptujska cesta, Sveta Trojica–smer Cerkvenjak, Spodnja Senarska, Brengova, Cogetinci, Osek, Sveta Trojica, kjer je cilj na Trojiškem trgu 26. Prijave za omenjeni maraton potekajo v samostanski kleti Frančiškanskega samostana, Trojiški trg, od 8. ure do 10.15. Startnina je 15 evrov, imetniki olimpijske kartice ali kolesarske kartice KZS imajo desetodstotni popust.

Na maratonu morajo kolesarji voziti v skladu s CPP. Organizator bo kolesarje spuščal na progo v valovih z razmikom ene minute (v skupini 6 do 8 kolesarjev), za varen prehod in vključevanje na ceste bodo poskrbeli redarji. Vsi vozijo maraton na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne odgovarja za nastalo škodo, ki si jo povzročijo med seboj ali proti tretjim osebam. S podpisom prijavnice pred startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni in se nepreklicno strinjajo z določili razpisa kolesarskega maratona. Prireditev je zavarovana.

Kolesarji, spremljevalci in gledalci so dolžni upoštevati navodila v skladu z veljavnimi ukrepi varstva pred koronavirusom in upoštevati covid-19 protokole organizatorja ter veljavne odloke RS na dan izvedbe maratona. 

POSEBNO OBVESTILO !!!

Organizator prireditve 21. Rekreativni kolesarski maraton občine Puconci 2021, ki bi morala biti organizirana v nedeljo, 26. septembra, v Puconcih, ŠZ Puconci sporoča, da kolesarski maraton žal odpade zaradi ukrepov, povezanih s covidom-19.

Prihajajoči dogodki

2.–3. 10.: Koper – 8. ISTRSKI KOLESARSKI MARATON 2021, KD RAKETA – KONTAKT: GORAN SAMBT – 041 340 543

Galerija

Članki iz rubrike