favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 19.09.2021 18:24:33

Ganna ubranil naslov, Pogačar deseti

Profimedia
Italijanski kolesar Filippo Ganna je v belgijskem Bruggu ubranil naslov svetovnega prvaka v kronometru. Na 43,3 kilometra dolgi ravninski progi od Knokkeja do Brugga je poskrbel, da je bil s povprečno hitrostjo več kot 54 kilometrov na uro, kronometer najhitrejši v zgodovini svetovnih prvenstev.

Italijan, ki je bil najboljši že lani v domači Imoli, je razočaral številne belgijske navijače, ki so pričakovali zmago domačega kolesarja, na koncu pa so se morali zadovoljiti z drugim in tretjim mestom. Wout Van Aert je z zaostankom šestih sekund osvojil srebro, potem ko je bil najhitrejši na obeh vmesnih časih, bron pa si je okrog vratu obesil Remco Evenepoel.

"Vem, kako je zmagati v domovini, vem, da sem razočaral Belgijca in njune navijače. A bil sem izredno motiviran, da ponovim lanski uspeh. Potem, ko nisem zmagal doma na evropskem prvenstvu, sem odšel na višinske priprave in izboljšal pripravljenost. Pred dirko sem imel dober občutek, dobre noge. Wout je bil odličen, a me je tudi motiviral. Imel sem podatke, v zadnjem delu se pospešil in ga prehitel. Za naslednje leto si želim novo zmago," je po zmagi dejal Ganna, ki je dosegel povprečno hitrost 54,35 km/h, s tem pa je skoraj za kilometer izboljšal prejšnji rekord Nemca Tonyja Martina, ki ga je dosegel v Dohi leta 2016. Nemec je prav danes oznanil, da končuje kariero, od katere se je poslovil s šestim mestom.

Solidni predstavi sta na progi, ki jima zaradi popolne ravnine ni ustrezala, pokazala slovenska tekmovalca Tadej Pogačar in Jan Tratnik. Dvakratni zmagovalec Toura je na svojem prvem nastopu v vožnji na čas na svetovnih prvenstvih z zaostankom minute in 53 sekund zasedel deseto mesto, Jan Tratnik pa je bil 15. (+2:04).



Več na taki progi nista pričakovala, saj so imeli na njej prednost specialisti za to disciplino, sicer večji in močnejši kolesarji.

"Lahko sem zadovoljen. Od evropskega prvenstva sem napravil napredek. Tako po uvrstitvi kot tudi po občutku na progi. Imel sem dober ritem, vsekakor pa se še nisem počutil tako dobro kot spomladi," je dejal Pogačar, ki bo do cestne dirke naslednjo nedeljo še poizkušal popraviti formo.

Tudi Tratnik je bil zadovoljen: "Mislim, da je bilo to moja najboljša vožnja na takih progah. Bolje ne bi mogel kolesariti, dobro sem porazdelil moči, nisem imel prav nobene krize."

Izidi:
 1. Filippo Ganna (Ita)	         47:48
 2. Wout van Aert (Bel)	         +0:06
 3. Remco Evenepoel (Belgium)	          0:44
 4. Kasper Asgreen (Denmark)	          0:46
 5. Stefan Küng (Švi)	                 1:06
 6. Tony Martin (Nem)	                 1:17
 7. Stefan Bissegger (Švi)             1:25
 8. Ethan Hayter (VBr)                 1:26
 9. Edoardo Affini (Ita)	          1:48
10. Tadej Pogačar (Slo)	          1:52
...
15. Jan Tratnik (Slo)                  2:04

Članki iz rubrike