bik, polzela Svet24.si

FOTO: Podivjan bik v Polzeli poškodoval tri ...

majerič2 Svet24.si

FOTO: Branko Majerič, kmet s Ptujskega polja, ...

igor žužek Svet24.si

44-letni Igor iz Kranja odšel od doma, ni pa se ...

marcic jahta brioni Reporter.si

Jahte dobaviteljev in lobistov v zdravstvu: ...

6ba9bdb07f12d891519545f9ff1f4ccb Necenzurirano

Tako Počivalšek s proračunskim denarjem pomaga ...

metka Njena.si

Ljubezen po domače zapustili skoraj vsi znani ...

doncic slovenija Ekipa24.si

Po bolečem porazu SLOVENIJE se je oglasil tudi ...

ku
ku
1 14.09.2021 07:25:47

Zdaj ni več nobenega dvoma! Jasna je usoda Primoža ROGLIČA, na to odločitev so čakali VSI!

Profimedia
Kolesarska zveza Slovenije je sporočila imena reprezentantov, ki bodo tekmovali na 94. svetovnem prvenstvu v Belgiji, ki bo v mestih Brugge in Leuven med 19. in 26. septembrom.

Prvi imeni slovenske vrste bosta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Prvi bo nastopil le na cestni dirki, drugi pa tudi v vožnji na čas. Ob Pogačarju bo na obeh preizkušnjah kolesaril tudi Jan Tratnik, medtem ko bodo na cestni dirki še Matej Mohorič, Domen Novak, Luka Mezgec, Jan Polanc in David Per, rezerva pa je Žiga Jerman. To je vsekakor odlična novica za slovenske ljubitelje kolesarstva, saj do zadnjega dne ni bilo jasno, ali bo Primož Roglič sploh nastopil na svetovnem prvenstvu. 

Pri dekletih bo v vožnji na čas in cestni dirki tekmovala Euegnia Bujak, samo na cestni dirki pa Urška Žigart, Urška Bravec in Špela Kern.V Belgiji bodo tekmovali tudi mladinci in člani do 23 let. Med slednjimi bosta v vožnji na čas vozila Nik Čemžar in Anže Skok, na cestni preizkušnji pa Matevž Govekar. Med mladinci bo v obeh disciplinah dirkal Jaka Špoljar, na cestni dirki pa še Fabijan Kralj, Vid Jeromel in Aljaž Turk.

Pri mladinkah pa bosta Nika Bobnar in Pija Galof tekmovali tako v cestni dirki kot vožnji na čas, sam na cesti pa Nuša Moroz.

Značke: kolesarstvo, sp

Članki iz rubrike