Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
4 10.09.2021 10:02:55

Tadej POGAČAR razkril, zakaj mu je kronometer spodletel: Trpel sem in povem vam, zakaj! Crknila je ...

Profimedia
Tadej Pogačar je bil eden od glavnih favoritov evropskega prvenstva v kronometru.

Na koncu je slovenski kolesarski zvezdnik na evropskem prvenstvu v italijanskem Trentu osvojil 12. mesto v vožnji na čas (22,4 km). Na koncu je bil 22-letnik s Klanca pri Komendi 1:21 minute počasnejši od evropskega prvaka Švicarja Stefana Künga. Pogačar je bil v povsem ravninski vožnji na čas nemočen proti specialistom za to disciplino, ki so med seboj obračunali za najvišja mesta.


Na trasi je imel ogromno težav, najprej se mu je pokvarila radijska zveza, zaradi česar se je hitro znašel v neprijetnem položaju. "Crknila je radijska zveza, videl sem tudi, da se mi Ganna in Evenepoel približujeta zelo hitro, in mi je vse skupaj malce padlo dol. Ko se to zgodi in se želiš pobrati, ni več pravega ritma. Mislim, da sem se spet naučil nekaj novega. Vseeno je bil kronometer zelo hiter. Solidno sem se odrezal, ne najslabše," je po preizkušnji dejal Pogačar.

"Na kronometru je fino, ko te kdo spodbuja, da ti kdo pravi, kje je kdo, kje se moraš voziti v ovinkih, kje pritiskati. Ko enkrat nimaš več postaje, to pri meni postane kot trening. Takrat pa vedno trpim na kolesu za kronometer. V tistem prvem delu sem bil še vzhičen in res mi je bilo v užitek voziti, potem pa preklopiš, kot na treningu, nihče te več ne žene. Ampak tako je, ni panike," je še o spodletelem kronometru dejal Pogačar

Članki iz rubrike