favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 04.09.2021 17:20:06

ROGLAAAAA! Noro - tekmec je bil tako jezen, da NI HOTEL NADALJEVATI, Primož pa ... V SVOJEM SLOGU!

Profimedia
Zadnja etapa pred zaključnim kronometrom je bla pričakovano živahna. na koncu pa tako noro slovenska.

Veliko o njeni razgibanosti in težavnosti pove podatek, da je eden najboljših v skupnem seštevku, član Movistarja Miguel Angel Lopez povsem izgubil stik s konkurenti, zaostajal iz kilometra v kilometer in bil na nastali položaj tako jezen, da se je večkrat zaustavil in ni hotel nadaljevati. Nadrejeni so ga prepričevali, naj vendarle odpelje do konca in ne odstopi, a se mu je od jeze mešalo. Še en dokaz, da se vse do konca lahko zgodi prav vse - in še en dokaz, kako modro je vse skupaj odpeljal Primož Roglič. 

Slovenski vodilni mož je bil eden tistih, ki so med lovom na ubežnike zlomili Lopeza, hkrati pa je pazil na njegovega moštvenega tekmeca Enrica Masa, ki je bil v skupnem seštevku najbližji. Tudi na izjemno težkem zaključnem vzponu je bil Roglič pozoren, odziven, odlično razpoložen. Odgovoril je na nekaj napadov, zlahka držal priključek tudi tedaj, ko mu v luči skupnega seštevka sploh ne bi bilo več treba. Toda želel je uloviti tudi še zadnjega preostalega ubežnika in konkurirati za etapno zmago. 

Zato je dobrih pet kilometrov pred ciljem kljub temu, da je bil varno vodilni mož na dirki, začel napadati še sam in zdelo se je, da bodo za etapno zmago med seboj odločili najboljši. A na koncu vendarle ni bilo tako, prave volje med favoriti ni bilo. Škoda. A nepomembno. V skupnem seštevku je Roglič naredil vse in še več, kajti za bonus sekunde je osvojil drugo mesto na etapi in še povečal prednost. Jutri mora le še odpeljati kronometer vsaj približno po svojih zmožnostih - in tretjič zapored bo zmagovalec Vuelte. 

Članki iz rubrike