900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
16 02.09.2021 09:01:50

V rokavu ima ŠE ENEGA ASA! Po izjemni predstavi se ROGLIČU pošteno nasmiha zastavljeni cilj!

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič je v sredo storil velik korak proti skupni zmagi na dirki po Španiji. Po izjemni predstavi je prevzel vodstvo v boju za rdečo majico in proti najbližjim tekmecem v skupnem seštevku pridobil skoraj dve minuti in pol. Tako je na dobri poti, da še tretjič zapovrstjo postane kralj španske pentlje.

Danes ga na tej poti čaka 162,6 km dolga 18. etapa od Salasa do vrha povsem novega vzpona na Vuelti, Altu d'El Gamoniteira. Gre za brutalen asturski klanec, ki po povprečnem naklonu spominja na sloviti Angliru.

Vzpon Gamoniteiru je dolg 14,6 km s povprečnim naklonom kar 9,8 odstotka. Že pred zadnjim klancem bosta na vrsti še dva zahtevna vzpona na Puertu de San Llaurienzu (9,9 km/8,6 %) in Altu de la Cobertoria (7,9 km/8,6 %), kar današnji trasi upravičeno daje naziv kraljevska etapa.

Po Rogličevi samostojni akciji v 17. etapi je danes glavno vprašanje, kaj sploh še lahko storijo najbližji tekmeci v lovu na rdečo majico.



V skupnem seštevku ima namreč 31-letni Kisovčan zdaj 2:22 minute naskoka pred Špancem Enricom Masom in 3:11 minute pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). Četrti je Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious) z zaostankom 3:46. Kolumbijec Egan Bernal in Britanec Adam Yates (oba Ineos Grenadiers) pa na šestem in sedmem mestu zaostajata 4:29 oz. 4:45 minute.

Glede na to, da ima olimpijski prvak Roglič v nedeljski zadnji etapi še asa v rokavu v podobi 33,8 km dolgega kronometra, bi moral pri Kisovčanu slediti res drastičen padec v formi, da bi lahko tekmeci upali na preobrat v lovu na rdečo majico.

Karavana bo danes na pot krenila nekaj minut čez 13. uro, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17.30.

Značke: kolesarstvo, vuelta

Članki iz rubrike