sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ku
ku
6 25.08.2021 07:23:47

Posledice PADCA?! Primož ROGLIČ objavil izjemno fotografijo in še boljše SPOROČILO vsem TEKMECEM! (foto)

Profimedia
Slovenski kolesarski as Primož Roglič je v torkovi deseti etapi znova dokazal, da je najmočnejši na vzponih, a mu je načrte prekrižal padec na spustu.

Kljub temu je dobro razpoložen, saj ne pričakuje posledic za nadaljevanje Vuelte. Danes bo na vrsti razgibana 11. etapa od Antequere do Valdepenas de Jaena (133,6 km). V njej bodo morali kolesarji premagati številne krajše vzpone, v zaključku pa bi spet utegnilo priti do boja med favoriti za skupno zmago. Podobno kot dan prej, ko se je 31-letni Kisovčan odpeljal najboljšim v želji po večji prednosti.

Scenarija sicer ni uresničil, je pa z ekipo Jumbo-Visma načrtno prepustil rdečo majico vodilnega Norvežanu Oddu Christianu Eikingu (Intermarche-Wanty-Gobert). S tem je nizozemska ekipa razbremenila tako Rogliča kot njegove moštvene kolege v drugem tednu Vuelte. Zahtevne etape namreč prihajajo konec tega in sredi naslednjega tedna. V skupnem seštevku ima Eiking 58 sekund naskoka pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis), oba pa nista nevarna v boju za skupno zmago. Tretji je ostal Roglič, ki je zaradi padca na spustu v torek izgubil okoli 20 sekund naskoka z zadnjega vzpona.

Sicer pa je Roglič na svojem Instagram profilu objavil fotografijo in sporočilo vsem, tudi svojim tekmecem o tem, kakšne so fizične in psihološke posledice padca. "Brez tveganja ni zmage. Ne veš, če ne poskusiš. Na srečo brez težjih poškodb po padcu," je samozavestno razkril Roglič in si s tem pridobil še več simpatij pri kolesarskih navdušencih. 

Značke: roglič, vuelta

Članki iz rubrike