evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 24.08.2021 17:32:59

DRAMA NA VUELTI! Primož Roglič sprva strl tekmece, nato pa PADEL NA SPUSTU, končal v ograji in ... (video)

Profimedia
Slovenski kolesarski zvezdnik prepustil rdečo majico.

Primož Roglič je načrtno prepustil rdečo majico vodilnega na Dirki po Španiji. Vseeno je na strmem zadnjem vzponu napadel tekmece, nato pa padel na spustu okoli 10 km pred ciljem. Tako se razmerje med najmočnejšimi kolesarji na Vuelti ni spremenilo. Rdečo majico je sicer oblekel ubežnik, Norvežan Odd Christian Eiking.

Šestindvajsetletni Norvežan (Intermarche-Wanty-Gobert) je ciljno črto prečkal kot peti, bil pa je del velike ubežne skupine 31 kolesarjev. V njej je bil najmočnejši Avstralec Michael Storer (Team DSM), ki je dobil drugo etapo na letošnji Vuelti, najboljši je bil že v sedmi preizkušnji.

V skupnem seštevku ima Eiking (Intermarche-Wanty-Gobert) 58 sekund naskoka pred Francozom Guillaumom Martinom (Cofidis). Tretji je ostal Roglič (Jumbo-Visma), ki je zaradi padca na spustu izgubil okoli 20 sekund naskoka z zadnjega vzpona. V cilj je prišel na 37. mestu, 11:49 minute za Storerjem.

Kisovčan za Eikingom v skupnem seštevku na tretjem mestu zaostaja 2:17 minute. Še naprej pa ima 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom in 1:21 pred Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom (oba Movistar). Šesti je v skupni razvrstitvi Avstralec Jack Haig (Bahrain Victorious), 1:42 za Rogličem.

Znova je 37 sekund v primerjavi z Rogličevo skupino izgubil Kolumbijec Egan Bernal (Ineos Grenadiers), ob njem pa tudi njegov britanski moštveni kolega Adam Yates. V skupnem seštevku je Bernal, sicer zmagovalec letošnje Dirke po Italiji, zdrsnil na skupno sedmo mesto (+4:46).

V sredo bo na sporedu razgibana 11. etapa od Antequere do Valdepenas de Jaena (133,6 km). Teren je znova pisan na kožo ubežnikom, a ponuja tudi poligon za razlike med najboljšimi.

Članki iz rubrike