jezero-peruća, dominik-branimir-bilobrk Svet24.si

FOTO: Upanje ugasnilo, na globini 27 metrov ...

ventilator, bolnišnica, ZDA Svet24.si

Komaj je praznoval 18. rojstni dan, vzel ga je ...

franc jurša Svet24.si

Zakaj se je Jurša umaknil izpred oči javnosti? ...

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

kmetija Njena.si

Kmetija: na POP TV morali prekriti Polonino ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

STA
STA
0 30.07.2021 13:01:57

Zlati ROGLIČ SPET v Sloveniji! Takšen sprejem so mu pripravili ROJAKI, pred letališčem so vzklikali ... (video)

Bobo
Po zlatem divjevodašu Benjaminu Savšku in srebrni judoistki Tini Trstenjak se je v domovino vrnil tudi zlati kolesar Primož Roglič. Slovenskega junaka letošnjih poletnih olimpijskih iger sta najprej pozdravila partnerka Lora Klinc in sin Lev, po novinarski konferenci pa je sledil še krajši sprejem s športnimi navdušenci na Letališču Jožeta Pučnika, ki so še pred njegovim prihodom glasno vzklikali 'Primož, Primož'.

Enaintridesetletni Kisovčan je na sredini kronometrski preizkušnji pokoril vso konkurenco in v okolici kultne japonske gore Fudži poskrbel za 27. slovensko kolajno na poletnih olimpijskih igrah od osamosvojitve naprej in četrto na letošnjih igrah v deželi vzhajajočega sonca.

Pred Rogličem je zlato kolajno osvojil tudi kanuist Savšek, srebrno judoistka Trstenjakova, Rogličev kolesarski kolega Tadej Pogačar, v zadnjih dveh letih absolutni kralj najbolj prestižne večetapne preizkušnje na svetu po Franciji, pa je na izjemno zahtevni sobotni cestni dirki osvojil odličje bronastega leska. To je Roglič končal na 28. mestu.

Zasavec je po odstopu na letošnji francoski pentlji zavoljo padca na tretji etapi na olimpijski uri resnice pokazal pravo mojstrovino. Dvakratni zmagovalec Dirke po Španiji v letih 2019 in 2020 na uvodni cestni preizkušnji na igrah ni bil kos najboljšim tekmecem na svetu, zato pa je v vožnji na čas zasenčil vse tekmece ter drugouvrščenega Nizozemca Toma Dumoulina in tretjeuvrščenega Avstralca Rohana Dennisa ugnal za več kot minuto.

Roglič je pripotoval z letom iz Pariza skupaj s trenerjem Andrejem Hauptmanom, ki se je v domovini med spletnimi uporabniki proslavil z navodili, ki jih je dal slovenskemu olimpioniku po radijski povezavi iz spremljevalnega vozila pred ciljem kronometra. "Ajde, greva zdej vse vn dat, da ti ne bo kej žou! Ajde, greva po zlato! Do cilja morš pridt 'mrtu'! Ajde, gremo, Primož, k gremo po zlato, ajde," je bilo navodilo, ki ga je selektor dal Rogliču, ki je v transu z najhitrejšim časom prečkal ciljno črto.Nekdanji smučarski skakalec, ki je smuči pred devetimi leti zamenjal za kolo, je pedale pritiskal tako močno, da so ga morali z mahanjem zaustaviti, saj, kot je dejal kasneje, ni bil prepričan, ali je prečkal ciljno črto na dirkališču Fudži.

Skupaj z Rogličem je seveda v domovino pripotovala tudi najbolj dragocena in najsijajnejša olimpijska kolajna, ki jo kot edini slovenski kolesar premore Roglič, zlata.

Hauptman je nedavno v vlogi športnega direktorja ekipe UAE sodeloval tudi pri osvojitvi rumene majice skupnega zmagovalca Toura, ki jo je osvojil Tadej Pogačar na Dirki po Franciji.

Če se vam posnetek zbranih navijačev pred Letališčem Jožeta Pučnika spodaj ne prikaže, potem si ga lahko ogledate tudi na TEJ POVEZAVI.

Članki iz rubrike