potres, melbourne Svet24.si

FOTO: Avstralijo prizadel najmočnejši potres v ...

cepljenje, koronavirus, covid Svet24.si

Torkove številke kažejo na izboljšanje ...

amaro erbus 1 Svet24.si

Skupaj sta odraščala, prijateljstvo pa kronala z...

pozar simic pl Reporter.si

Ali bo šef Fursa Ivan Simič pregledal sumljive ...

marjan dikaucic bobo2 Necenzurirano

Minister bi gradil hišo, a ne bi plačal ...

britneyspears Instagram Odkrito.si

NOVA TEORIJA ZAROTE? "Tega ne objavlja Britney! ...

ronaldo Ekipa24.si

PREVARALA RONALDA! Sodišče jo je poslalo v ZAPOR!

ku
ku
8 25.07.2021 14:46:59

KAKŠNA ŠKODA! Bronasti Pogačar razblinil dvome?! Špancem razkril novico, ki zanima VSE SLOVENCE!

Reuters
Tadej Pogačar si bo po naporni dirki po Franciji, dolgi poti in olimpijskem uspehu v Deželi vzhajajočega sonca vendarle lahko odpočil. Že danes zapušča Tokio, čaka ga sicer še vrsta obveznosti, a vendarle bo končno prišel do zasluženega odmora. Od ekipe se je poslovil na slovenskem veleposlaništvu v Tokiu.

"S tako ekipo je lahko dirkati. Bili smo sicer samo štirje, a vedeli smo, zakaj smo tukaj. Pokazali smo ekipni duh, imeli smo se dobro in tudi izid je prišel," je v nagovoru predstavnikom Olimpijskega komiteja Slovenije, veleposlanici Ani Polak Petrič in ministrici za šolstvo in šport Simoni Kustec povedal Pogačar.

Posebej se je zahvalil Janu Tratniku in Janu Polancu, ki sta mu v kritičnih trenutkih olimpijske cestne dirke pomagala do novega mejnika v karieri: "Res hvala obema Janoma. Fenomenalen teden je za nami."

Sotekmovalca pa sta mu vrnila kompliment. "Vsi smo vedeli, da imamo Primoža (Rogliča op. STA) in Tadeja. Čast je bila, da sem jima lahko pomagal," je med drugim odvrnil Tratnik, ki je opravil levji delež na dirki, ko je bilo treba slovenskega šampiona približati ubežnikom. "Vsak športnik si želi v ekipi takega vodjo," pa je tudi Polanc priznal, da so bile vloge vseh v ekipi jasne in da je to morda najpomembnejši del formule za uspeh."Res sem hvaležen vsem na Olimpijskem komiteju Slovenije, da so za nas storili vse, da smo na igre lahko prišli in oddirkali, kot znamo," je še dejal Pogačar in priznal, da je trenutno od vseh naporov v mesecu juliju že pošteno utrujen. "Seveda čutim utrujenost. Bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Čaka pa me še zadnji del sezone, zato se bom najprej dobro odpočil." Bržkone to ne bo Vuelta, na kateri je v zadnjih dveh letih slavil Primož Roglič. To naj bi Pogačar zaupal španskim medijem, največji tekmec Rogliča pa bo letos Egan Bernal.

Pogačarja vneto čakajo tudi v domači Komendi, kjer so se vaščani za ogled kolesarstva na hitro zbrali že za finale lanskega Toura, letos pa na hipodromu spremljali celega. "Žal zaenkrat še ne grem tja. Imam še nekaj obveznosti. Ko pa pridem nazaj, takrat se bomo zanesljivo dobro podružili." Verjetno ga zaradi obveznosti ne bo niti na tradicionalnem sprejemu olimpijcev v Ljubljani v avgustu.

Na veleposlaništvu so se kolesarjev spomnili tudi s skromnimi darilci. Posebno pa so pripravili Miru Cerarju, ki je ob prvi izvedbi iger v japonski prestolnici leta 1964 tukaj osvojil zlato na konju z ročaji. Iz rok veleposlanice je prejel spominsko majico z zlatim napisom, ter sliko sebe v tekmovalnem elementu v obliki tradicionalnih japonskih junakov iz vsem dobro znanih animacij. Narisala jo je priznana japonska umetnica Aki Okuno.

Članki iz rubrike