900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 24.07.2021 16:02:41

Ministrica pravi, DA JO IMAMO, po Pogačarjevi kolajni pa je tudi JANŠA napisal...

Reuters
Slovenska olimpijska odprava je po zaslugi Tadeja Pogačarja že prvi dan po uradnem odprtju iger prišla do prve kolajne. Slovenski kolesarski as je na cestni dirki osvojil bron in se podpisal pod 24. kolajno na poletnih olimpijskih igrah od leta 1991 za Slovenijo. Odzivi, tako tuji kot domači, so bili temu primerni.

Na Twitter-profilu slovenske olimpijske ekipe so se poklonili prvemu slovenskemu dobitniku kolajne na letošnjih OI in kasneje pisali o "posebni pošiljki", ko je selektor Andrej Hauptman na hrbtu nosil Pogačarja s kolajno okoli vratu.

Prav tako na Twitterju sta slovenskemu kolesarju čestitala tudi premier Janez Janša s pripisom "bravo, @TamauPogi" in ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec, ki je zapisala: "Imamo jo, prvo! Bravo, Tadej, bravo super Pogi in vsa slovenska kolesarska ekipa."

Objavo slovenske olimpijske odprave je na Twitterju poobjavila tudi slovenska vlada, Pogačarju pa so čestitali še številni visoki predstavniki slovenske politike, med drugimi tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj in minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec.

Predvsem kot ekipa je slovenska kolesarska odprava prejela številne čestitke. Izpostavili so Jana Tratnika, ki je opravil zares ogromno dela pri lovljenju ubežnikov in ščitenju hrbta svojih favoriziranih rojakov.

"Fantastična individualna in ekipna predstava. Jan Tratnik bi si za svoje izjemno delo in pristopom zaslužil več kot le posebno obravnavo," je na Twitterju zapisal televizijski voditelj Igor Evgen Bergant.


Njegov kolesarski kolega Luka Mezgec je Tratnika označil za "igralca tekme", Pogačarjevo kolajno pa pospremil z besedami "kakšen kralj". Matej Mohorič je prav tako na družbenih omrežjih zapisal "Bravo @TamauPogi.". Vesna Fabjan, dobitnica olimpijske kolajne v smučarskem teku, pa se je kar med vožnjo z avtomobilom ustavila na avtobusni postaji in pogledala zaključek preizkušnje. "Ko ne moreš, da ne bi spremljal dirke. Bravo, naši, bravo, @TamauPogi."

Pogačarju sta se med drugimi z objavo na Instagramu poklonila tudi smučarja Štefan Hadalin z "gospod neverjetni" in Ilka Štuhec. Dvakratna svetovna prvakinja v smuku je med spremljanjem preizkušnje na tabličnem računalniku zapisala "300 kosmatih, kap me bo", nato pa Pogačarju čestitala za prvo slovensko kolajno na teh igrah.

"Ambasadorju slovenskega športa" so se poklonili tudi pri Slovenski turistični organizaciji, pri njegovem nekdanjem klubu Ljubljana Gusto Santic pa so zapisali, da je Pogačar "tisti pravi" in pohvalili še celotno slovensko ekipo.

V izjavi za RTV Slovenija je tudi selektor kolesarske ekipe izrazil veselje, da ni več kolesar z najboljšo slovensko uvrstitvijo na OI, ko je bil v Atenah pred 17 leti peti. "Predolgo sem imel najboljšo uvrstitev," je sporočil sicer Pogačarjev nadrejeni pri ekipi UAE Team Emirates, kjer deluje kot športni direktor.

Tudi ekipa, za katero kolesari Pogačar, se je pridružila čestitkam na družbenih omrežjih, to so storili tudi nekateri večji športni kolektivi v Sloveniji, vključno s košarkarskim klubom Cedevito Olimpijo, in panožne zveze, Hokejska zveza Slovenije, Košarkarska zveza Slovenije ter druge.

Dobitnikom kolajn se je poklonil tudi predsednik Mednarodne kolesarske zveze David Lappartient, medtem ko so slovenski mediji družno pisali hvalospeve 22-letnemu kolesarju, ki je postal sploh prvi zmagovalec dirke po Franciji, ki se je nato dokopal do še olimpijske kolajne.

Članki iz rubrike