nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 16.07.2021 16:43:09

NOROOOO!!! Tour je spet SLOVENSKI!! Danes je za TRETJO ZAPOREDNO etapno ZMAGO poskrbel še en slovenski JUNAK!!

Profimedia
Za kolesarji na Dirki po Franciji je 19. etapa na trasi od Mourenxa do Libourna (207 km).

In tudi ta je minila v slovenskem duhu.


Po dveh zaporednih zmagah Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates), ki je ostal vodilni v skupnem seštevku, je namreč kar za tretjo slovensko zmago v nizu poskrbel Matej Mohorič (Bahrain Victorius).


Za Mohoriča, tudi slovenskega državnega prvaka, je bila to druga etapna zmaga na letošnji Dirki po Franciji.

Mohorič je bil najmočnejši med 20 ubežniki, ki jim je glavnina prepustila boj za etapno zmago. V rumeni majici okoli 20 minut za ubežniki varno kolesari Tadej Pogačar, ki je sicer tik pred drugim slavjem na Touru.
Slovenski kolesarji so se danes podpisali še pod peto etapno zmago na letošnjem Touru, kar je največ med vsemi nastopajočimi državami, s štirimi namreč sledijo Britanci po zaslugi Marka Cavendisha (Deceuninck-Quick-Step). Šestintridesetletnik z otoka Man bo moral na absolutni rekord po številu etapnih zmag na Touru, za zdaj ostaja pri 34, počakati do Elizejskih poljan v nedeljski zadnji etapi.

Od slovenskih kolesarjev ima tri posamične uspehe na letošnji dirki po Franciji Pogačar, danes pa je Mohorič prikolesaril do svoje druge.

Do prve je slovenski državni prvak v cestni preizkušnji prišel v sedmi, najdaljši etapi letošnje francoske pentlje (249,1 km), ko je prav tako po samostojnem napadu v zaključku strl ubežnike. Tokrat je bila slika podobna, a na bolj ravnem terenu v okoli 40 km krajši etapi.

V karieri je tako prišel do 14. zmage v poklicnem kolesarstvu, od tega ima etapne zmage tudi na obeh preostalih največjih tritedenskih pentljah. Leta 2017 je dobil sedmo etapo na Vuelti, leto kasneje pa deseto na Giru.

V soboto bo na vrsti predzadnja etapa. Kolesarje čaka kronometer od Libourna do Saint-Emiliona. Dolg bo 30,8 km, med glavnimi favoriti za etapno zmago pa bo tudi Pogačar.

Članki iz rubrike