nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 13.07.2021 13:20:22

TU IMATE, vsi NEVOŠČLJIVCI! Tekmec TADEJA POGAČARJA povedal, kaj si misli o dopinškem sumničenju

Profimedia
Najboljši kolesar na Touru, nosilec rumene majice, Tadej Pogačar je že povedal, kaj si misli o dopinških sumničenjih na svoj račun.

Tadej je dejal, da popolnoma razume vprašanja na to temo glede na črno preteklost kolesarstva in da ga vprašanja ne motijo. No, oglasil pa se je tudi njegov tekmec, irski kolesar Dan Martin, ki vozi za ekipo Israel Start-Up Nation. Je eden redkih kolesarjev, ki ima etapne zmage na vseh treh tritedenskih dirkah - Giru, Touru in Vuelti. 

Martina so spraševali, kaj meni o dopingu pri Pogačarju glede na premoč, ki jo kaže na letošnjem Touru, in Dan je gladko odgovoril: "Ne smemo mu soditi. Živimo v svetu, ko je človek nedolžen, dokler se mu krivda ne dokaže. Črna preteklost kolesarstva ne sme biti zdaj na ramenih Pogačarja. Vsi vidimo, kako zna voziti kolo, kako je bil izpostavljen in sam, pa je vseeno odlično opravil svoje delo. Ne vemo, kaj bo prinesla prihodnost, danes pa ga moramo spoštovati in moramo spoštovati njegovo rumeno majico," je dejal Dan in dodal, da si je Pogačar večino prednosti nabral v težkih razmerah, ki njemu ustrezajo, njegovim tekmecem pač ne. Dodal je še: "In glede dopinga ... Pogačarjevi tekmeci naj se pogledajo v ogledalo in naj bodo zadovoljni s tem, kar vidijo."

Popolnoma jasno sporočilo vsem dvomljivcem.   

Članki iz rubrike