Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku/STA
ku/STA
12.07.2021 18:39:55
Deli članek:

BRAVO, Tadej! Slovenski as odgovoril na OČITKE O DOPINGU! ZAGOTOVIM vam, da ...

Profimedia

Tadej Pogačar, branilec lanske zmage na kolesarski Ddirki po Franciji in vodilni v letošnji izvedbi, je danes na novinarski konferenci svoje ekipe UEA Emirates povedal, kaj si misli o ponavljajočih vprašanjih o dopingu.

"Nisem jezen," je dejal vodilni na Touru in dodal, da povsem razume vprašanja o svojih predstavah na dirki, kjer vodi več kot pet minut pred prvim zasledovalcem. Nazadnje je imel tako prednost teden dni pred koncem Toura leta 2000 legendarni Američan Lance Armstrong, ki pa so mu kasneje dokazali zlorabo prepovedanih sredstev.

"Vprašanja so neprijetna, saj zgodovina kolesarstva ni bila rožnata, zato moramo ta vprašanja razumeti. A odgovorov na to nisem pripravil. Veliko raje sedim na kolesu in dirkam. Lahko vam le zagotovim, da prihajam iz dobre družine, kjer so me vzgojili v poštenega fanta," je na to temo na spletni novinarski konferenci svoje ekipe dejal 22-letni Slovenec.

Mladi slovenski kolesarski as je še enkrat potrdil, da ne namerava objaviti podrobnosti svojega biološkega potnega lista in krvnih testov. "Če deliš te podatke z javnostjo, to lahko vpliva na taktiko. Tekmici vidijo, kje je tvoj limit in kje si ranljiv," je odločitev pojasnil kolesar iz Klanca pri Komendi.

V resnici pa je popolnoma osredotočen le na dirkanje. "Veselim se naslednjih etap v Pirenejih, kjer bom dokazoval svojo formo." Priznal pa je, da je v drugem tednu vozil nekoliko bolj defenzivno in branil prednost, namesto da bi tvegal z napadi.

"Previdno. Zadostuje en slab dan. Ne ve se, katera etapa je lahko odločilna," je še dejal kolesar, ki ima v skupnem seštevku pred Rigobertom Uranom 5:18 minute prednosti, pred tretjeuvrščenim Jonasom Vingegaardom pa 5:32. Do konca dirke je še šest etap.