Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
11.07.2021 17:41:43
Deli članek:

HLADNOKRVNI 'POGI'! Glejte, kaj so nasprotniki poskušali narediti Tadeju in kako jim je Slovenec odgovoril!

Profimedia

Danes je bila na sporedu 15. etapa slovite Dirke po Franciji.

Kolesarje na 108. Dirki po Franciji je tokrat čakala etapa z najvišjo točko preizkušnje. V 15. etapi od Cereta do Andorra la Velle (191,3 km) so se med drugim povzpeli na Port d'Envaliro na 2408 m nadmorske višine. Cilj pa je bil nato po še enem vzponu na prelaz Beixalis v glavnem mestu Andore. Veliki zmagovalec etape je postal Sepp Kuss, skupina, v kateri je bil tudi Tadej Pogačar z najbližjimi zasledovalci v skupnem seštevku, pa je v cilj prišla z nekaj manj kot 5 minutami zaostanka. 

Kot je bilo pričakovano, so najbližji zasledovalci poskušali z napadi, a jih je Tadej Pogačar vse po vrsti mojstrsko odbil (v zaključku je ostal brez pomočnikov) in rumeno majico trdno obdržal v svoji lasti. Sotekmovalec Primoža Rogliča Jonas Vingegaard je ob vzponu na Col du Beixalis kar dvakrat napadel slovenskega zvezdnika, a je uspel vse hladnokrvno odbiti. Napadla sta tudi Rigoberto Uran in Richard Carapaz, vendar brez uspeha.

Prednost v skupnem seštevku je lanski zmagovalec Toura znova povišal na 5:18 minute. Po enodnevnem "premoru" je njegov najbližji zasledovalec vnovič Kolumbijec Rigoberto Uran (EF Education-Nippo). Pogačar (UAE Team Emirates) ima pred Uranom takšno prednost, kot jo je imel pred Kolumbijcem že po koncu devete etape, je pa z drugega mesta v generalni razvrstitvi po lestvici navzdol zdrsnil Francoz Guillaume Martin (Cofidis).