Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
09.07.2021 11:15:48
Deli članek:

Udaril je po mizi! O očitkih zaradi DOPINGA je spregovoril tudi šef Tadeja POGAČARJA in povedal VSE!

Profimedia

Tadej Pogačar se mora zagovarjati zaradi številnih namigovanj o dopingu.

Že nekaj časa so slovenski ljubitelji športa vajeni številnih opazk in očitkov na račun slovenskih kolesarjev, še posebej po eksploziji Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na največjih dirkah na svetu. Nič drugače ni niti na letošnjem Touru, na katerem Pogačar prepričljivo vodi in je v boju za drugo zaporedno zmago videti nezaustavljiv. 

"Pogačar vozi kot Nezemljan. On je zato v središču vseh pogovorov, ker vozi na neverjetno visoki ravni," je dejal športni direktor ekipe AG2R Julien Jurdie. Francoz je ostro napadel obe 'arabski' ekipi - UAE Emirates (s Pogačarjem in Marcom Hirschijem) in Bahrain Victorious (zmagali so na dveh zelo težkih etapah): "Sprašujem se, ali je taka premoč sploh mogoča. In nisem našel odgovora. Razumem, da obstaja dvom ..."

Zdaj je na očitke odgovoril tudi Pogačarjev šef v intervjuju za španski športni dnevnik As. "Če pogledate njegove številke iz lanskega leta, so praktično enake. Poleg tega ima še nenehno doping kontrole. Vse skupaj je stvar mnenja, ne želim več govoriti o tem," je bil kratek Joxean Fernández Matxin.